Hlavní obsah

Do Prahy dorazily stovky polských fanoušků

PRAHA

Během úterního dopoledne už do Prahy dorazily stovky modře oblečených fanoušků polského fotbalového klubu Lech Poznaň, kteří se chystají na večerní duel 3. předkola Ligy mistrů s pražskou Spartou na Letné. Opatření před utkáním zahrnovala už dopoledne přísné kontroly na hranicích.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Podle mých aktuálních informací jsme v Náchodě zastavili sedm autobusů, jejich osazenstvo právě naši policisté kontrolují. Prvních šest by mělo být už prohlédnutých a bez problémů, sedmý před chvílí dorazil,“ řekla Právu krátce po jedenácté hodině mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová s tím, že pouze jednu osobu policisté na místě právě vyslýchají

Doplnila, že už v ranních hodinách policisté vraceli zpátky do Polska dva tamní fanoušky jedoucí v jednom mikrobusu, chyběly jim totiž jakékoli doklady.

„Zatím se vše po celé republice obešlo bez jakéhokoli incidentu,“ podotkla Rendlová.

Polská policie podle ní dala na seznam „evidence nežádoucích osob“ celkem padesát problémových fanoušků, ale ani jeden z nich prý zatím mezi kontrolovanými osobami nebyl.

Pražská policie má podle její mluvčí Evy Miklíkové informace o tom, že po republice míří v současnosti do Prahy celkem deset autobusů s polskými fanoušky. Žádný prý dosud do metropole nedorazil.

„Čekáme je někdy po poledni a budeme se je snažit všechny nasměrovat na Letnou, kde je odstavné parkoviště pro autobusy. Poté ale budeme muset hlídat, kam se pak fanoušci rozejdou po městě,“ uvedla Miklíková.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.