Hlavní obsah

Jednoznačně moje hloupost, uznává Matějovský a čeká první pokutu v životě

Velká radost z postupu, ale také rozpaky nad vlastní hloupostí, kterou oslabil tým před klíčovým čtvrtým předkolem Ligy mistrů. S těmito pocity se na čtvrteční dopolední trénink chystal Marek Matějovský, záložník fotbalové Sparty. Jak říká, takový zápas jako v Poznani dlouho nezažil. „Přijmu od klubu trest za vyloučení. Bude to přitom moje první pokuta v životě,“ poukazuje.

Foto: ČTK/AP

Sparťan Marek Maťejovský (vlevo) v boji o míč s Kamilem Drygasem z Lechu Poznaň.

Článek

Co se vlastně deset minut před koncem na trávníku seběhlo?

Byla to jednoznačně moje hloupost. Omluvil jsem se za to, což už nepomůže. Oslabil jsem mužstvo do další fáze. Celý zápas probíhal v duchu slovního popichování, což lidé nevidí. To mě však neomlouvá, měl jsem udržet nervy na uzdě.

Takže vás někdo k faulu loktem před vyloučením vyprovokoval?

Na trávníku zůstal ležet jejich hráč a křičeli na nás, ať zakopneme míč. Viděl jsem, že se na mě s krvavýma očima řítí jejich stoper, tak jsem kopl balón do autu a dal si před sebe raději ruku. Žduchl do mě a co jsem pak udělal, to už bylo navíc...

Jakou čekáte pokutu od Sparty?

Ještě jsme o tom nemluvili, ale beru to na sebe. Jsem na Letné teprve krátce, takže sazebník detailně neznám. Přijmu rozhodnutí, které padne.

Někteří hráči v minulosti platili třeba 150 tisíc. Jste nachystaný na opravdu citelný „flastr“?

Nezvládl jsem to, takže trest přijít musí. Nic podobného jsem přitom zatím nezažil. Za celý svůj život jsem žádnou pokutu nedostal.

Trest vám udělí i UEFA. Za faul loktem by to mohlo být stop i na víc zápasů.

Asi jo. Ale jak říkám, nevím, jak to chodí. Moc červených jsem zatím nedostal.

Co vám řekli spoluhráči?

Omlouval jsem se jim, když přicházeli do kabiny. Hlavně však měli radost, že jsme odvetu zvládli, takže atmosféra rozhodně nebyla negativní.

Asi jste byl trochu překvapený, když vás za pět minut následoval Libor Sionko, další vyloučený...

V kabině televize nebyla, tak jsem si myslel, že střídal. Říkal jsem mu, ať si ze mě nedělá legraci. Nevěřil jsem, že také dostal červenou kartu.

Je pravda, že k zastrašování ze strany soupeře došlo již v tunelu před zápasem?

Asi k tomu tak chtěli přistoupit... Při standardkách a chumlech to bylo samé popichování a dloubání. Spousta věcí, které nejsou vidět. Musel to být jejich záměr. Takový zápas jsem dlouho nehrál.

Ve druhé anglické lize jste na podobné praktiky nenarazil?

Jak říkám, něco takového jsem dlouho nezažil, na můj vkus toho bylo až moc. Asi nás chtěli zastrašit. Jsem rád za postup, ale vyloučení mi samozřejmě radost kalí.

Reklama

Související témata: