Hlavní obsah

VIDEO: Pospěch uhlídal hvězdy Barcelony. Zastavil i Iniestu

KODAŇ

Český obránce Zdeněk Pospěch pomohl Kodani v úterním duelu Ligy mistrů k překvapivé remíze s Barcelonou. V defenzivní práci si vedl velmi dobře, což pro českého fanouška může znamenat alespoň mírné uklidnění vzhledem ke kvalifikačním duelům proti hvězdnému Španělsku, které reprezentuje hned několik hráčů Barcelony.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdeněk Pospěch dokázal hlídat hvězdy Barcelony

Článek

Pospěch si dobře ohlídal jindy mimořádně nebezpečného Iniestu. „Iniesta sice poslal jednu parádní přihrávku Messimu, ale po většinu zápasu byl velmi dobře pokrytý Zdeňkem Pospěchem,“ píše na adresu českého zadáka server Goal.com

Krajnímu zadákovi pak udělil nadprůměrnou známku 6.5, vůbec nejvyšší známku přitom udělil server v tomto zápase sedmičku (nejlepší je 10).  Podobně ohodnotil Pospěchův výkon například anglický Skysport.

„Pospěch měl dobrou šanci udržet Barcu v napětí, jenže po rychlém úniku poslal nepřesnou křížnou přihrávku. Ale defenzivní práci zvládl na vysoké úrovni,“ pokračoval Goal.com.

Barcelonu zaskočili fyzickou hrou

Českému reprezentantovi mohl pokazit dobrou práci v nastaveném čase Pedro, který se protáhl kolem obránce a překonal brankáře Wilanda. Jenže míč trefil pouze tyč.

Barcelona měla potíže s dánským celkem už v předchozím duelu na Nou Campu, ale před svými diváky si nakonec s houževnatým soupeřem poradila. V Kodani ale katalánské hvězdy zaskočila fyzická hra soupeře.

„Za dva a půl roku, co působím v Barceloně, jsme nenarazili na tak fyzicky silný tým. Hráči sedí v kabině a jsou totálně vyčerpaní, vydali jsme hodně sil. S naším výkonem jsem spokojený,“ vysekl poklonu soupeři kouč Barcelony Pep Guardiola.

Že bude duel ostrý, naznačil už v 11. minutě hodně diskutovaný zákrok brankáře Barcelony Victora Valdese. Gólman si vyběhl pro míč mimo své území a skočil do souboje mezi obráncem Puyolem a domácím útočníkem N´Doyem, do souboje však vlétl kolenem napřed a zasáhl domácího forvarda do hlavy.

K překvapení většiny přítomných rozhodčí ukázal, že přímý kop se bude kopat proti kodaňské brance. N´Doye naštěstí vyvázl ze strašidelně vypadajícího střetu bez vážnějších následků.

Reklama

Související témata: