Hlavní obsah

Snad se nám nevymstí neproměněné šance, doufají fotbalisté Plzně

TRONDHEIM

Fotbalisté Viktorie Plzeň v prvním zápase 3. předkola Ligy mistrů neinkasovali a z norského Trondheimu vezou výhru 1:0. A kapitán týmu Pavel Horváth si pochvaluje, že výsledek vnese do plzeňských řad potřebný klid. "Dodá nám to elán, protože jsme udělali výsledek, který bychom před zápasem určitě brali. Před odvetou můžeme být relativně v pohodě, dobré je, že se nemusíme nikam hnát," myslí si.

Foto: ČTK/AP

David Bystroň (vlevo) hlavičkuje před Rade Pricou z Trondheimu

Článek

"Výsledek jsme uhráli hodně zajímavý, ale ještě nás čeká spousta práce. Uvidíme ale až po odvetě, jak cenný tenhle výsledek bude," uvedl Horváth. "Ještě možná budu trochu přemýšlet a bát se toho, jestli se nám nevymstí některé další zahozené šance," dodal Horváth.

Promarnit takovou šanci na postup, jaká se Plzni nyní naskýtá, by prý Západočechy mohlo dlouho mrzet. "V životě jsou mnohem horší věci, než ztratit fotbalový zápas, o čemž teď třeba mohou mluvit právě v Norsku, ale tohle by byla škoda," připustil.

Střelec vítězné plzeňské branky Václav Pilař byl nadšený z toho, jak Plzni pomohl. "Zvládli jsme to především jako tým a připravili jsme si super pozici do odvety. Vedoucí gól nás uklidnil a pak jsme to zvládli docela v pohodě. Vzadu jsme to umlátili," pochvaloval si Pilař, který prý vstřelil nejdůležitější gól kariéry. "Hodně si ho cením, ale nejde tady o mě. Hlavní je úspěch celé Plzně, ke kterému jsme zase o něco blíž," těšil se Pilař.

Daněk neinkasoval, Pavlík to s kolenem nevidí dobře

Brankář Michal Daněk byl rád, že uhájil čisté konto, byť do zápasu naskočil z lavičky až v 16. minutě. "Nebylo to jednoduché přijít studený a nerozcvičený, ale pomohlo mi, že jsme hráli dobře v poli. Až na nějaké náznaky jsme Rosenborg do ničeho velkého nepustili a výhru jsme ubojovali," řekl Daněk. "Jsme na tom teď lépe než soupeř, ale ve fotbale se stalo už tolik věcí... Našim divákům ale budeme chtít ukázat, že tento výsledek není náhodný," věřil Daněk.

Jeho zraněný parťák Roman Pavlík naopak stadion Lerkendal opouštěl se smutkem ve tváři, byť jej výhra také hřála. Jeho zraněné koleno však prý nevypadá dobře, Pavlík se bojí přetržení vazů, což by jej vyřadilo na několik měsíců. "Počkám na rezonanci, co odhalí, ale podle prvního dojmu to je spíš hodně špatné," povzdechl si Pavlík, který paradoxně přišel do Plzně před rokem jako náhrada za zraněnou tehdejší jedničku Martina Ticháčka.

Reklama

Související témata: