Hlavní obsah

Milán už Limberský oloupil při angažmá v Modeně. U San Sira byl ale jen na procházce

Před sedmi lety okusil plzeňský obránce David Limberský atmosféru italské ligy při angažmá v Modeně. Do nejvyšší soutěže Apeninského poloostrova naskočil ve čtyřech zápasech. Proti AC Milán, s nímž se potká ve středu v plzeňském dresu při utkání skupiny H Ligy mistrů, nenastoupil, a tak je vyhlášený kliďas na střet s milánským gigantem patřičně nažhavený.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Plzeňský David Limberský (vpravo) už AC Milán dokázal o body obrat.

Článek

Co pro vás představuje návrat na italskou půdu v soutěžním utkání navíc při zápase Ligy mistrů?

Nic mimořádného. Od mého působení v Modeně uplynula dlouhá doba. Žádná nostalgie nepřipadá v úvahu. Samozřejmě se na zápas hodně těším. Tím spíše, že s Milánem jsem se na hřišti nikdy nepotkal.

A byl jste duelu s AC Milán při angažmá v Itálii blízko?

Ano. Byl jsem při vzájemném utkání na lavičce. Ale nakonec jsem nenastoupil. Tehdy jsme remizovali 1:1, což byl pro Modenu obrovský úspěch. Navíc šlo o domácí duel, takže na San Siru půjde o moji premiéru. Nicméně jejich stadión už jsem viděl, když jsem vyrazil do Milána s přítelkyní.

Byl jste v městě módy kvůli fotbalu nebo za odpočinkem?

Dostali jsme tehdy volno, tak jsme vyrazili s partnerkou do Milána na nákupy. Udělali jsme si příjemný večer, zašli na jídlo, něco jsme si pořídili na sebe. A také se vydali na procházku ke stadiónu. Jde o neuvěřitelný kolos.

Stejně velký je i samotný klub. Takže ve středu večer při utkání Ligy mistrů vás tentokrát v Miláně asi žádná velká romantika nečeká.

Rozhodně ne. Favorit je jasně daný. My můžeme jenom překvapit. Chceme si souboj s věhlasným klubem užít a neudělat ostudu. Jsme moc rádi, že z Plzně se chystá do Itálie několik tisíc příznivců. I kvůli nim musíme předvést nejlepší možný výkon a uhrát dobrý výsledek.

Co si představujete pod dobrým výsledkem?

Remíza bude výborná. Musíme hrát hlavně dobře dopředu. Myslím skutečně ofenzivně a odvážně, protože jestli zalezeme, bude s námi zle. Když budeme čekat, co s námi provedou, nemáme šanci je ubránit. Nevěřím, že by se doma neprosadili gólově. Tudíž musíme i my alespoň jednou skórovat.

Bude pro vás výhodou, že se AC Milán musí obejít bez několika klíčových hráčů?

Chtěli jsme hrát s těmi nejslavnějšími. Velká jména na trávníku v dresu soupeře by pro nás byla lepší. Pokud nemohou nastoupit v nejsilnějším složení, jde o jistou nevýhodu spíše pro nás. Všichni budou říkat, že proti nám stáli bezejmenní hráči. Jenže ve skutečnosti mají náhradníci úplně stejnou kvalitu, protože jinak by v AC nemohli být.

Vážně nebude výhodou, když bude na trávníku chybět hráč jako je Ibrahimovič či Pato?

Pořád mají Casana nebo další výborné fotbalisty. Možná se jejich velká marodka může jevit jako určité plus pro naše ambice, ale ve skutečnosti nás nečeká nic snadnějšího. Hráči z lavičky budou chtít hvězdy zastoupit či je předčít.

Možná i absence opor se podepsala pod rozpačitý start AC Milán do ligy, je až dvanáctý. Je dobře, že na obhájce italského klubu narazíte právě v době, kdy nejsou zřejmě v optimálním rozpoložení?

Pokud vím, tak vyhráli Superpohár. A v lize prostě jen nechytli start. Stejně jako my... Ale pořád jde o klub, který platí za obra. Jejich kvalita v ofenzivě je obrovská. Když vezmete AC, Inter a Juventus, jde o největší kluby Itálie. Historie mluví jasně.

Sníte ještě o návratu do Itálie, kterou jste okusil?

Byl jsem taky v Tottenhamu. Ale myslím, že z pohledu anglické a italské ligy mi ujel vlak. To už je asi pro mladší kluky. Já se musím koukat zřejmě spíše na Východ...

Reklama

Související témata: