Hlavní obsah

Krize trvá a nálada v Chelsea je pod psa, zoufá si Čech

LONDÝN

Upínali se k Lize mistrů jako k možnosti, jak zachránit sezónu, v níž jim mistrovský titul uniká dávno před koncem Premier League. Po úterní porážce 1:3 v Neapoli však fotbalisté londýnské Chelsea žijí v nejistotě, zda vůbec postoupí aspoň do čtvrtfinále milionářské soutěže. Brankář české reprezentace Petr Čech neskrývá, že Blues jsou v krizi a nálada v kabině je čím dál tím horší.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Tohle byla pro Lavezziho hračka - hráč Neapole snadno překonává Petra Čecha, který vyběhl daleko před branku Chelsea...

Článek
Fotogalerie

Kdyby především v prvním poločase svůj tým nepodržel, mohla Chelsea z Itálie odjíždět s podobným výpraskem, jaký před týdnem v Miláně dostal Arsenal. Ani to však Petru Čechovi náladu nezvedlo. Chelsea bude v odvetě odvracet hrozbu vyřazení z Ligy mistrů, 14. března potřebuje na Stamford Bridge vyhrát aspoň 2:0.

„Naše krize trvá dál. Bohužel jsme tu mizérii nezlomili a výsledek z Neapole naší situaci samozřejmě nepomohl. Dopadlo to přesně naopak, než jsme si přáli. Ale můžeme za to my všichni, kdo jsme byli na hřišti. Děláme hloupé chyby a to nás sráží,“ zoufá si gólman na svých webových stránkách.

Nikdo se ho ani nemusí ptát, zda byla v kabině nálada pod psa... „Samozřejmě. Odvezli jsme výsledek, který jsme vůbec nechtěli.“

Šance na postup stále žije, hlavně doma neinkasovat

Vyřazená však ještě Chelsea není. Anglie má stále naději, že alespoň jednoho zástupce ve čtvrtfinále Ligy mistrů mít bude. „Výhra 2:0 se dá pořád uhrát, to není ve fotbale žádný zázračný výsledek. Ale nesmíme inkasovat, pak už by to asi bylo hodně složité. Rozhodně se nevzdáváme. Pořád nejsme venku a musíme se o postup porvat,“ nevzdává se Čech.

Mata přitom v Neapoli snadno otevřel skóre a hostům hrálo vše do noty. Ještě do přestávky ovšem dvakrát inkasovali. „Naše branka byla velkým povzbuzením, jenže jsme vedení nedokázali udržet do konce poločasu. Rozhodující byl druhý gól těsně před pauzou. Změnil ráz celé druhé půle. Oni vedli, stačilo jim bránit a čekat na brejky, což hráčům Neapole dokonale sedí. Nakonec dali ještě jeden gól, který dělá odvetu ještě složitější,“ líčí brankář Blues.

Cavaniho gól? Moc velká rychlovka

Zdálo se, že Cavani možná dal klíčový druhý gól rukou, ani opakované televizní záběry však detailně neukázaly, jak se vlastně míč do sítě dostal.

„Cavani byl schovaný za Ivanovičem a byla to taková rychlovka, že jsem to pořádně neviděl. Proto tu situaci nemůžu objektivně zhodnotit,“ nemá Čech jasný názor.

Blues navíc utrpěli ještě jednu ztrátu. Před zápasem v Neapoli se rozhodlo, že kapitán John Terry musí jít s bolavým kolenem na operaci a rozklížené mužstvo by ho mohlo postrádat až dva měsíce.

Jak moc Terry obraně Chelsea chybí, se ukázalo i při třetím gólu. Čech po chybě Davida Luize vyběhl daleko ven a Lavezzi mu pak šoupl balon do prázdné branky. „John teď už nějaké zápasy nehrál, takže jsme si museli zvykat na hru bez něj. Ale ztráta to samozřejmě je. Navíc se v Neapoli ještě zranil Bosingwa. Nedá se nic dělat, musíme se s tím nějak vypořádat,“ kaboní se zklamaný Čech.

Reklama

Související témata:
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.