Hlavní obsah

Henry, Nedvěd nebo Beckham? Je na co se těšit!

Fotbalisté Sparty proklouzli mezi nejlepších šestnáct klubů Ligy mistrů. V dalším pokračování soutěže je čeká sedmička možných soupeřů. Všechny týmy, které mohou na Letnou zavítat, patří k evropské elitě, stejně jako hráči v jejich dresech. Které hvězdy se tedy mohou postavit mezi Spartu a čtvrtfinále?

Foto: REUTERS

Thierry Henry

Článek

Olympique LyonKlíčovou postavou francouzského klubu je bezesporu Brazilec Juninho. Jen se zeptejte v Glasgow, i když to by možná vedlo k inzultaci. Jihoamerický špílmachr v rozhodujícím střetnutí se Celticem dvakrát skóroval a třetí trefu připravil. Prsty měl i v dalších šancích Lyonu. Zdobí ho schopnost rychle rozehrát a co by se mohlo Francouzům také hodit - nemýlí se z pokutového kopu.

Arsenal LondýnAnglický tým má úplný arzenál hvězd. Jen si vybrat. Zřejmě největší kometou je ale Thierry Henry, v současnosti asi nejlepší útočník planety. Rychlý forvard se skvělým citem pro míč a výbornou střelou dokáže rozvrátit jakoukoliv obranu. A klidně několikrát.

AS MonakoTak tady pozor! Fernando Morientes si odskočil z madridského Realu zařádit na Riviéru. Morientes přes nezájem španělského giganta zůstává kanonýrem světového formátu. Vyzkoušený střelec se v Monaku ihned parádně uvedl, v týmu mu to klape a pro postupové naděje fotbalových knížat je klíčovou postavou.

Juventus TurínJuventus, to je Pavel Nedvěd! Nyní asi nejzářivější hvězda na evropském fotbalovém nebi. Je nejen zdravý, ale i zdravě naštvaný. Loni byla 'Stará dáma' ve finále a on jen v hledišti. To je pořádná dávka motivace do motoru italského mistra. Neúnavně tahá útoky, burcuje spoluhráče, střílí z jakékoliv vzdálenosti, dokonale centruje.

Manchester UnitedZabiják Ruud van Nistelrooij. Investice necelé miliardy korun se Reds pořádně vyplácí. Za ty tři roky, během nichž řádí v dresu United, se již zaplatil. Svými góly. Dokáže je dát odkudkoli a v jakékoli pozici. Střílí, hlavičkuje... Díváte se na něj a vzpomínáte na Marca van Bastena.

Real MadridPřišel, viděl a dobyl Španělsko - David Beckham! Vypadá jako popová hvězda, ale na hřišti se umí pořádně rozparádit. Do týmu 'Los Galacticos' bez problémů zapadl. Miliardový nákup není sobecký, dokáže si se spoluhráči vyhovět a nezdráhá se sám vstřelit gól. Pochybnosti, zda je podobný hráč v souboru hvězd ještě potřebný, vyvanuly. Real je nyní ještě lepší.

AC MilánObrana červenočerných bez Paola Maldiniho je jako pivo bez pěny. Italský veterán je základním kamenem týmu, již téměř devatenáct let je jeho součástí. Zažil nejslavnější éru Milánských v pohárové Evropě a loni se radoval znovu. Prostě - stále je nepostradatelný...

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.