Hlavní obsah

Ščasného Panathinaikos chce v Lize mistrů využít nejistoty Arsenalu

PRAHA

Fotbalisté londýnské Chelsea mohou již v úterý slavit postup do osmifinále Ligy mistrů, pokud v zápase 4. kola uhrají na hřišti CSKA Moskva alespoň remízu. Spolu s nimi mají na dosah jistou účast v další fázi soutěže i milánské kluby Inter a AC. Trenér Zdeněk Ščasný takové plány nemá, se svým Panathinaikosem ale chce potrápit londýnský Arsenal.

Článek

Výprava Chelsea nabrala směr Moskva již v neděli, den po ligovém zápase na půdě West Bromwiche, kde zvítězila 4:1. Trenéra José Mourinha těší zejména střelecká produktivita Islanďana Gudjohnsena, jenž se trefil pětkrát v posledních čtyřech utkáních. Navíc by mu příliš neměla vadit zima, která hráče v Moskvě přivítala.

Terrymu zima nebyla

Rtuť teploměru se včera vyšplhala jen tři stupně nad nulu, každým dnem se podle předpovědí čeká sněžení. Chladné počasí však nerozhodilo ani kapitána týmu Johna Terryho, který se v pondělí odpoledne promenádoval po Rudém náměstí v kraťasech...

Brankář Petr Čech se do Moskvy vrátil po třech letech. Tehdy zde ještě hájil barvy Sparty, která na půdě Spartaku vyválčila pod vedením Jaroslava Hřebíka v mrazu v nastaveném čase remízu 2:2.

Čech bude čelit nájezdům reprezentačního spoluhráče Jiřího Jarošíka, jehož CSKA se o víkendu nedařilo a remízou se Samarou si zkomplikoval cestu za titulem.

Odveta za debakl by byla zázrakem

Postup má na dosah i Inter Milán. Před dvěma týdny deklasoval Valencii na jejím hřišti 5:1, ale tentokrát se tak snažit nemusí. Doma mu stačí remizovat a bude mít do únorového osmifinále klid.

Valencie má nemilé vzpomínky na Brazilce Adriana. Před dvěma týdny se podepsal pod tři góly, ale dnes zřejmě usedne jen mezi náhradníky. Kouč Roberto Mancini jej chce šetřit na ligu ve Florencii a vpředu by měl nastoupit Vieri s Martinsem. Na rozdíl od pohárů se Interu v lize nedaří a po domácí remíze s Laziem se sešlo klubové vedení, ale kouč i hráči prý mají důvěru.

Španělský rival vadne, po zranění Ayaly je vzadu zranitelný, a když vypadl i Vicente, příliš se mu nedaří ani dopředu. Čerstvě je navíc mimo hru Argentinec Aimar s otřesem mozku. Kouč Claudio Ranieri tuší, že Inter Milán je pro jeho tým momentálně tvrdým oříškem. "Musíme se pokusit o zázrak," vyzval hráče.

AC musí vyhrát

AC Milán musí v Barceloně vyhrát, aby prošel dál s předstihem, a to je i na tým jeho kalibru pořádné sousto. Na San Siru sice zvítězil 1:0, ale mohl hovořit o štěstí, neboť hosté dvakrát nastřelili břevno a celý zápas měli převahu.

Jediný gól dal perfektní hlavičkou Ukrajinec Ševčenko, který má na barcelonský stadión ty nejlepší vzpomínky. Před sedmi lety tam ještě v dresu Dynama Kyjev zdeptal slavný klub hattrickem a řekl si o angažmá v Miláně. V sobotu navíc pár hodin po narození syna umocnil své štěstí vítězným gólem do sítě Sampdorie.

Ščasný na Highbury

Zatímco sparťané ve středu nastoupí na Old Trafford, jejich bývalého kouče Zdeňka Ščasného čeká zápas v dalším svatostánku anglického fotbalu - na Highbury. Jeho Panathinaikos v lize rozdrtil Panionios 4:0 a teď se pokusí i s českým záložníkem Rudolfem Skácelem využít nejistých dnů londýnského Arsenalu.

Ten se po ztrátě ligové neporazitelnosti po 49 zápasech třásl, aby doma nepodlehl i Southamptonu a až v nastavení zachránil Nizozemec van Persie alespoň bod.

Úterní program
skupina E: Arsenal - Panathinaikos, Eindhoven - Trondheim
skupina F: FC Barcelona - AC Milán, Celtic Glasgow - Šachtar Doněck
skupina G: Brémy - Anderlecht, Inter Milán - Valencie
skupina H: FC Porto - Paris SG, CSKA Moskva - Chelsea.
Zápas v Moskvě začíná v 18.30 SEČ, ostatní utkání mají výkop ve 20.45.

Reklama

Související témata: