Hlavní obsah

Vedro Liberec neděsí, plán je jasný: dát Kazachům gól a postoupit

Karaganda

Fotbalisté Liberce si před úterní odvetou 2. předkola Ligy mistrů v dalekém Kazachstánu vůbec nepřipouštějí, že by nepostoupili dál. Po domácí výhře 1:0 chtějí skórovat i na hřišti soupeře. To považují za klíč k úspěchu. Pokud postoupí, narazí v dalším předkole na rumunskou Kluž. Utkání začíná s ohledem na časový posun ve střední Asii již v 15.00 SELČ, přímý přenos vysílá ČT 4, na Sport.cz budete moci jeho průběh sledovat v podrobné on-line reportáži.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Liberce se radují z branky Vojtěcha Hadaščoka (druhý zprava).

Článek

„Výsledek 1:0 doma je v pohárové matematice dobrý. Věřím, že jsme schopni vstřelit gól, a tím pádem se rázem dostaneme do výhody. Ale čeká nás ještě hodně práce," řekl po cestě do více než čtyři tisíce kilometrů vzdálené kazašské Karagandy trenér Jaroslav Šilhavý.

Zápasy v Kazachstánu jsou nepříjemné kvůli nezvyklým podmínkám. Dlouhý, téměř šestihodinový let, teploty nad 30 stupňů i čtyřhodinový časový posun, s tím vším se musejí hráči úřadujícího českého mistra vyrovnat. „Nemůžeme koukat na to, jestli vlezeme do čtyřiceti stupňů nebo do minus dvaceti. Přijeli jsme pro postup a to si všichni musíme dát do hlavy. A ne to, jestli budou podmínky pro fotbal ideální, nebo ne," uvedl záložník Lukáš Vácha.

Liberec se včera v podvečerním dusnu chystal především na centrované míče, od vysokých hráčů Karagandy hrozí nebezpečí hlavně ze vzduchu. „Nejnebezpečnější jsou jejich standardky, kterými nás zlobili u nás doma. Ale určitě se neuchýlíme k defenzívě. Chceme být naopak aktivní a z brejků se pokusit vstřelit gól," plánoval Šilhavý.

Liberec na začátku nové sezóny hledá formu. Nepřesvědčivý výkon z úvodního duelu zopakoval i v pátečním Superpoháru, ve kterém doma podlehl 0:2 Olomouci. Šilhavý ale nepanikaří. „Nemůžu si to připouštět, strach je špatný rádce. V Karagandě to bude úplně jiný zápas," dodal liberecký trenér.

K dispozici nebude mít zraněného Rabušice, otazník visí nad startem Breznaníka, který si v prvním zápase odpykal disciplinární trest, ale proti Olomouci si poranil ruku.

Utkání začíná s ohledem na časový posun ve střední Asii již v 15.00 SELČ, přímý přenos vysílá ČT 4, na Sport.cz budete moci průběh sledovat v podrobné on-line reportáži. Hlavním rozhodčím je Dán Hansen.

Pravděpodobná sestava Liberce
Bičík – Kušnír, Nezmar, Kelič, Fleišman – Šural, Vácha, Janů, Brez -naník – Štajner – Hadaščok.

Reklama