Hlavní obsah

Ronaldo proti nám v Lize mistrů nesmí nastoupit, mystifikoval Ferguson

Manchester/Madrid
Aktualizováno

Nedávný los Ligy mistrů proti sobě postavil Manchester United a Real Madrid. V osmifinále se tak střetnou dva týmy, které pomýšlejí i na zisk celkového prvenství v soutěži. Pozornost však poutá především střet partnerů z bývalého úspěšného tandemu. Šest let totiž stál šéf Manchesteru Alex Ferguson bok po boku s nynější madridskou hvězdou Cristianem Ronaldem. „Máme s Realem dohodu, že proti nám Cristiano nenastoupí“ smál se kouč United

Foto: Sport.cz

Ferguson vyhlíží tuhý souboj se svým dřívějším svěřencem.

Článek

Ronaldo se na manchesterský trávník podívá poprvé od svého odchodu v roce 2009.

„Kontrakt, který jsme s Realem uzavřeli, říká, že Ronaldo proti nám nemůže nastoupit. Opravdu! Byla by hanba, kdyby nastoupil, nemá žádnou loajalitu," prohlašoval Ferguson v odlehčeném tónu.

Posléze ale „rytíř" na lavičce Manchesteru zvážněl. „Cristiano si vždy přál hrát za Real. Před svým odchodem několikrát žádal, abych ho pustil, ale já se z něj vždy snažil vymámil další rok v Anglii navíc."

Pouto, které Ronaldo s United vytvořil, podle útočníkových vyjádření není tak úplně zpřetrhané. „V Manchesteru jsme byli rodina, stále jsme se sirem Alexem i bývalými spoluhráči v kontaktu. United ze mě udělali fotbalistu. Jen díky nim mohu nyní hrát za Real Madrid," řekl kanonýr Realu.

Žádné gólové oslavy

„Jsme pyšní na to, že v jeho kariéře jsme hráli tak významnou roli. Těch šest let jsme se velmi snažili, aby ze sedmnáctiletého kluka, který k nám přišel, něco vyrostlo. Až vyběhne na trávník Old Traffordu, fanoušci ho vřele přivítají, tím jsem si jistý," dodává trenér United.

Ronaldo ke svému klubu nadále chová velkou úctu. „Pokud dám gól, nebudu ho oslavovat."

Portugalský kanonýr ve své šestileté manchesterské éře vyhrál třikrát Premier League, Ligu mistrů, FA Cup a dvakrát Ligový pohár.

Mimo jiné Ferguson prohlásil, že až Ronaldo opustí španělský velkoklub, byl by rád, kdyby kanonýr znovu zamířil na Old Trafford. Přiznal ale, že v současné době je to jen bláznivá myšlenka. Portugalcova smlouva v Madridu vyprší až v roce 2015.

Podle informací webu thesun.co.uk však sám hráč řekl, že by se v létě chtěl do Manchesteru vrátit. Zatím jde ale jen o pouhé spekulace. Navíc, Madrid si Ronalda cení přibližně na 3,8 miliardy korun.

Reklama