Hlavní obsah

Ronaldo je nezastavitelný tyran, tvrdí o hvězdě Realu bývalý spoluhráč z Manchesteru Neville

Madrid

Téměř šest sezón spolu hájili barvy Manchesteru United, i tak je bývalý obránce Gary Neville přesvědčený o tom, že Cristiano Ronaldo v Realu Madrid vyrostl v mnohem vyspělejšího fotbalistu, než jakým byl na Old Trafford. Současný asistent anglického reprezentačního kouče Roye Hodgsona dokonce Ronalda nazval tyranem, jehož kořistí jsou slabí obránci. Proti osmadvacetiletému hráči prý není obrany.

Foto: Profimedia.cz

Asistent anglického reprezentačního trenéra Gary Neville (vlevo) a brankář Jack Butland.

Článek
Fotogalerie

Jedna z nejvíce sledovaných bitev o postup do čtvrtfinále Ligy mistrů se odehraje ve středu na madridském Santiago Bernabéu. Bílý balet i s hvězdným Portugalcem přivítá v úvodním osmifinálovém klání Manchester United. Byl to právě dres Rudých ďáblů, který spolu Neville s Ronaldem šest sezón oblékali.

Ronaldo se proti Manchesteru United představí vůbec poprvé od července 2009, kdy přestoupil za rekordních 80 miliónů liber do španělské metropole. A obrana Rudých ďáblů se musí mít na pozoru. „Ronaldo je tyran, jehož kořistí jsou slabí obránci. Dělá to tak pořád," cituje Nevilla server BBC.

Milníky kariéry Cristiana Ronalda:
1997 - 2003Sporting Lisabon25 zápasů / 3 góly
Srpen 2003V 18 letech přestupuje do Manchesteru United za 12,2 miliónu liber
2003 - 2009Manchester United290 zápasů / 117 gólů
Červenec 2009Přestup do Realu Madrid za rekordních 80 miliónů liber
Od roku 2009Real Madrid179 zápasů / 182 gólů

Pro svého bývalého spoluhráče má Neville, který za Manchester United odehrál 602 soutěžních zápasů, samá slova chvály.

„Změnil můj pohled na fotbal. Měli jsme skvělou zálohu Beckham - Keane - Scholes - Giggs, ale nikdo z nich neměl na hřišti takovou volnost, jako později Cristiano. Sir Alex Ferguson mu řekl, že má hrát na pravé straně zálohy a on končil zápasy nalevo. To bylo neslýchané. Měl na hru svůj pohled a vždycky byl tam, kde byl prostor hrát. Pokaždé hledal soupeřova slabá místa. Takový talent jsem nikdy neviděl. Dokázal pro nás vyhrávat jeden zápas za druhým," uvedl Neville.

Portugalský fotbalista v sobotu vstřelil svůj dvacátý hattrick v dresu Realu Madrid a podle Nevilla vyspěl v jednoho z nejlepších hráčů planety. Je prý mnohem vyzrálejší, než když působil v Manchesteru.

„Je z něj takové monstrum, že je strašně složité ho ubránit. Vezme míč v nějaké neškodné poloze, obejde soupeře a pak z velké dálky rozhodne. Dokáže vytvořit smrtící protiútok, přeběhne celé hřiště a skóruje. Pak potrápí obránce na vápně a za půl hodiny má na svém kontě hattrick," dodal Neville.

Reklama

  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.