Hlavní obsah

VIDEO: Hrdinové z Wembley jsou doma. Spal jsem s manželkou i s pohárem, přiznal Ribéry

Mnichov

Neděle, 17:44 hod., letiště v Mnichově. Fotbalisté Bayernu, kteří v sobotním německém finále Ligy mistrů zdolali ve Wembley rivaly z Dortmundu 2:1, dorazili domů. Jako první z letadla v červeno-bílých klubových barvách a s prestižním pohárem vystoupili trenér Jupp Heynckes a kapitán týmu Philipp Lahm. Zástupy čekající na vítězný tým neodradil ani vytrvalý déšť a teploty kolem sedmi stupňů.

Návrat fotbalistů Bayernu do Mnichova.Video: Reuters

 
Článek

Na některých hráčích byly patrné stopy únavy z oslav, pro které si bavorský velkoklub přímo v Londýně rezervoval obří taneční sál v hotelu Grosvenor House pro bezmála dvě tisícovky lidí. „V kolik ty radovánky končily? No, kolem páté šesté ráno. Vzal jsem si pohár na pokoj a spal s ním i s manželkou," citoval Francka Ribéryho deník Bild.

Také další čerství vítězové plánovali potěšit se v soukromí s cennou trofejí. I nizozemský špílmachr Arjen Robben, který zápas svým gólem v 89. minutě rozhodl. „Jasně, ale stejně tak se na něj těší dalších osmnáct devatenáct hráčů. Myslím, že kapitán (Lahm) si ho bere jako první," prozradil novinářům.

Slavný „ušatý pohár" se mezitím pohodlně usadil za čelním sklem klubového autobusu, který s hráči z letiště zamířil do bavorské metropole. Další bouřlivé oslavy však ještě musí mnichovští fotbalisté odložit, v úterý se znovu sejdou na tréninku. V sobotu je totiž čeká finále Německého poháru proti Stuttgartu.

Reklama