Hlavní obsah

Výhra znamená body do koeficientu. A ten nám pomáhá, má o motivaci pro odvetu jasno Horváth

Tallinn/Praha

Nebohého estonského mistra rozebrali tak, že to hraničilo s popravou. I kapitán plzeňské Viktorie Pavel Horváth měl v estonském Tallinnu blízko k tomu, aby se zapsal mezi střelce. A dokonce hlavou... „To ne, já hlavou góly dávat neumím, takže jsem balón jen prodlužoval, aby ho mohl Čišovský docpat do sítě," smál se nadmíru spokojený šéf českého mistra.

Foto: Rebane/BNS Heiki, ČTK

Plzeňský zadák Marián Čišovský (uprostřed) stačil vstřelit dva góly i brzdit ofenzivní choutky estonských hráčů. Vlevo přihlíží plzeňský kapitán Pavel Horváth.

Článek
Fotogalerie

Sami nečekali, že za dalším účinkováním na evropské pohárové scéně vykročí tak snadno a lehce. Po výhře nad estonským šampionem Kalju jsou však plzeňští fotbalisté už vlastně v play off kvalifikační fáze Ligy mistrů, takže mají jistotu, že evropské poháry budou hrát celý podzim. Buď v základní skupině Champions League jako před dvěma lety, anebo v Evropské lize, kdyby se jim snad v další kvalifikační fázi nepodařilo poslední krok do milionářské Ligy mistrů udělat.

„Nepřipouštíme si, že bychom se do play off nedostali, protože nebude nijak těžké se na odvetu s Estonci motivovat. Už proto, že ve středu přijdou u nás doma fanoušci, kteří budou pochopitelně očekávat vítězství a my jim přání budeme chtít splnit. Navíc nám půjde i o další body do koeficientu, neboť jejich střádání se nám vyplácí. V play off to poznáme, neboť budeme mezi nasazenou šesticí," po návratu z Estonska nepochyboval Pavel Horváth, že plzeňský pochod za vytouženou Ligou mistrů bude pokračovat.

„Sami jsme nečekali, že první zápas s Estonci bude tak snadný. Dali jsme ale brzy gól, který nás povzbudil, na začátku druhé půle přidali další, jenž nás uklidnil definitivně a my byli jednoznačně lepší," glosoval plzeňský kapitán partii, k níž měl ovšem trenéra Vrba i navzdory jednoznačnému výsledku kritické připomínky.

„Hlavně nevýraznou první půli nám vyčítal. Pravdou je, že nám scházel pohyb, a proto jsme se nedostávali před estonskou brankou do situací, jaké jsme si sami představovali. Měli jsme ale nahráno a čekali, s čím přijde soupeř. Jenže ten byl pasivní," namítal Horváth a netajil, že už má v hlavě zase domácí ligovou scénu a sobotní duel s Ostravou.

„Teprve až ho budeme mít zdárně za sebou, začneme zase myslet na pohárovou Evropu a odvetu s estonským Kalju. A až poté na soupeře, kterého bychom si pro play off přáli."

Reklama

Související témata: