Hlavní obsah

Prokletí už jsme prolomili, nedělá kouč Plzně vědu z toho, že Viktoria začne boj s Mariborem doma

Plzeň

Lepší los si snad fotbalová Plzeň ani přát nemohla. Slovinský Maribor je nejen přijatelným, ale vzhledem k praktikovanému fotbalovému pojetí i překonatelným soupeřem. Českému mistrovskému celku se tak nabízí obrovská šance postoupit z play-off do základní skupiny Ligy mistrů, zopakovat předloňský úspěch a připsat si na konto pomalu dvě stě miliónů korun. „Je to soupeř, kterého jsme si přáli,“ přitakal bezprostředně po nyonském losu trenér Viktore Pavel Vrba.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Po postupu přes estonské Kalju vyšvihl trenér Pavel Vrba oslavný kotrmelec, v případě úspěchu proti Mariboru slíbil ještě hezčí a výstavnější.

Článek

Zatímco plzeňský kouč netajil, že o slovinském soupeři de facto žádné informace nemá a že je začíná okamžitě shánět, gólman Viktorie Matúš Kozáčik mohl zapátrat v paměti a vylovit vzpomínku na pohárový zápas, který s Mariborem hrál. Pochopitelně ještě v dobách sparťanského angažmá...

„Ale od té doby už utekly čtyři roky, takže v Mariboru se vyměnil trenér a pozměnil i hráčský kádr. Jen si pamatuji, že bylo vyprodáno a fanoušci byli hodně slyšet. Každopádně v našich silách je, abychom dvojzápas zvládli, " vzpomínal na konfrontaci s Mariborem slovenský legionář v plzeňské bráně Kozáčik, který tehdy mezi tyčemi Sparty vychytal nulu a přispěl k výhře Pražanů 2:0.

Slovince uvidí na vlastní oči

Pro Plzeň by mohlo být jistým handicapem to, že konfrontaci  ve čtvrtém předkole Ligy mistrů s Mariborem začíná na domácím hřišti. Vždyť v minulosti byla na evropské scéně pokaždé vyřazena, když hrála první zápas na svém stadiónu. Až letos ve 2. předkole proti Sarajevu nepříznivou bilanci zlomila.

„Prokletí jsme prolomili, takže věřím, že sled zápasů nebude podstatný. Naopak podstatné bude, jakou budeme mít formu a jak zápas zvládneme," nedělal z prvního zápasu doma žádnou vědu kouč Viktorky, který okamžitě pověřil realizační tým, aby začal shánět o Mariboru všechny dostupné informace.

„Slovince budeme mít možnost vidět v posledních pěti soutěžních utkáních, což bude dostačující. A navíc je budeme sledovat i přímo na vlastní oči, neboť se pojedeme podívat i na jejich ligové zápasy," prozrazoval Vrba.

„Nebude to s nimi tak lehké, jak by se snad mohlo na první pohled zdát. Vždyť vyřadili kyperský APOEL Nikosia, takže silní určitě budou," nenechal se mýlit losem zraněný Marek Bakoš, který by rád konfrontaci se Slovinci stihl a na evropské scéně si zase zahrál.

Postoupí fotbalisté Plzně přes Maribor do základní skupiny Ligy mistrů?
Ano
93,6 %
Ne
6,4 %
Celkem hlasovalo 28877 čtenářů.

Reklama

Související témata: