Hlavní obsah

V Lize mistrů není jistý ani start Ronalda

MADRID

Možná hned bez dvou velkých hvězd se bude muset obejít očekávaný souboj v Lize mistrů mezi fotbalisty Realu Madrid a Juventusu Turín. Vedle nejistého startu Pavla Nedvěda v dresu italského týmu se spekuluje, zda vůbec za domácí Real nastoupí útočník Ronaldo. Brazilského reprezentanta trápí pohmožděný palec na noze a trenér Vanderlei Luxemburgo o jeho startu ještě nerozhodl.

Foto: ČTK/AP

Brazilec Ronaldo.

Článek

Luxemburgo, posedlý disciplínou, není v poslední době z Ronalda právě nadšený. Brazilec jen za minulý týden dvakrát zmeškal včasný příchod na trénink Realu a z valentýnských oslav ve Francii si ještě přivezl pohmožděný palec na noze. Navíc se mu nedaří ani střelecky, v posledních pěti zápasech vyšel naprázdno.

"Pokud by se objevilo cokoliv, co by mohlo znemožnit Ronaldův start, tak hrát nebude," řekl Luxemburgo novinářům. "Hra našeho týmu nestojí na Ronaldovi. Je jen jedním z hráčů v sestavě," dodal nekompromisní kouč.

Jak dopadne úterní zápas Ligy mistrů?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Ronaldo si je vědom toho, že v posledních zápasech nebyly jeho výkony  úplně ideální, ale věří si. "Nejsem teď v nejlepší formě, protože mám problémy s palcem, což mě trochu trápí. Ale doufám, že bolest zmizí a budu moci hrát. V posledních zápasech se mi sice nepodařilo dát gól, ale mám dostatek motivace a odhodlání k tomu se co nejdříve trefit."

Real v sobotu prohrál doma s Bilbaem 0:2, ale Ronaldo zápas strávil na lavičce. Proti Juventusu by ale hrozně rád nastoupil. "Tohle je ten typ zápasů, které miluji," řekl k úternímu zápasu Ronaldo, jemuž v ohromné sbírce trofejí stále ještě chybí vítězství v Lize mistrů.

Prohra s Bilbaem nic neznamená

"Je to rozhodující zápas. Víme, že Juventus je skvělý tým a přijede do Madridu vyhrát, ale nebude to mít jednoduché. To, že jsme v sobotu prohráli s Bilbaem, ještě neznamená, že jsme zrovna ve špatné formě," odhaduje šance Realu.

Pokud by Ronaldo nebyl připraven hrát, šanci by nejspíše dostal Michael Owen. Ten zatím u Luxemburga nenašel příliš důvěry. Od prosince, kdy nový kouč převzal trenérské otěže Realu, dostal  Owen šanci jen ve dvou případech z osmi zápasů.

Reklama