Hlavní obsah

Nedvěd má otřes mozku - zůstane v nemocnici

MADRID/PRAHA

Český fotbalista Pavel Nedvěd zůstane s otřesem mozku v turínské nemocnici minimálně do příštího pondělí. Hráč Juventusu se po úterním osmifinále Ligy mistrů podrobil podrobnému vyšetření, po němž lékaři rozhodli, že si Nedvěda ještě pár dnů ponechají pod dozorem.

Článek

Majitel Zlatého míče za předloňský rok se vrátil na trávník po měsíční přestávce zaviněné zraněním kolena. Zápas na hřišti Realu Madrid ale pro něj předčasně skončil už ve 34. minutě. Bývalý kapitán české reprezentace se srazil hlavou s domácím obráncem Raúlem Bravem a vzápětí musel hřiště opustit na nosítkách.

Upadl do bezvědomí

Kouč Juventusu Fabio Capello sice těsně po utkání tvrdil, že by tentokrát nemělo jít o nic vážného a dvaatřicetiletý záložník by měl být brzy fit, ale hráčův manažer Zdeněk Nehoda byl dnes odpoledne skeptičtější. Nedvěd prý ve středu utrpěl otřes mozku. "Když ho odnášeli ze hřiště, tak na chvíli dokonce upadl do bezvědomí. Asi to nebude tak jednoduché, jak se v první chvíli zdálo," řekl ČTK Nehoda.

Nedvěd po dnešním příletu do Turína odjel odpoledne na vyšetření do nemocnice, kde podle Nehody zůstane dál na pozorování. Podle posledních informací bude nejlepší český fotbalista posledních let propuštěn do domácího ošetřování nejdříve příští pondělí. "A to je ta nejoptimističtější varianta. Dřív z nemocnice rozhodně neodejde," prohlásil Nehoda.

Nedvěda trápí závratě

Jeho klient si stále stěžuje především na přetrvávající závratě. "Když jsme spolu mluvili okolo poledne, hlava ho prý dost bolela," uvedl Nehoda. "Dnes v nemocnici určitě zůstane přes noc a možná se to protáhne i na několik dní. Pavel musí podstoupit několik vyšetření, první otázkou je, jestli se mu po srážce v mozku neudělala nějaká krevní sraženina," vysvětloval Nehoda.

První vyšetření v nemocnici ale pesimistické varianty vyvrátilo. "Zatím to vypadá dobře. Ale lékaři říkali, že si Pavla u sebe ještě pár dní nechat musejí. Chtějí mít úplnou jistotu," uvedl Nehoda. O možném návratu Nedvěda na hřiště ale spekulovat nechtěl. "To je v tuto chvíli předčasné. Teď jde hlavně o to, aby byl Pavel co nejdříve v pořádku."

Reklama