Hlavní obsah

Ronaldinho se rval a nadával na rozhodčí

LONDÝN/PRAHA

Skvělou partii sehrál v úterním zápase Ligy mistrů mezi londýnskou Chelsea a Barcelonou záložník hostí Ronaldinho. Přesto, že jeho mužstvo prohrávalo s domácími už 0:3, dal svými dvěma góly ještě Barceloně naději na postup. O postupu Chelsea však nakonec rozhodla kontroverzní branka Johna Terryho, se kterou se Ronaldinho ještě po zápase nedokázal smířit a dával to také najevo.

Článek

Úžasné fotbalové galapředstavení se odehrálo v úterý večer na londýnském stadionu Stamford Bridge. Neuvěřitelně útočně naladěný domácí tým vedl už po dvaceti minutách 3:0 a fanoušci nadšeně pěli oslavné chorály. O postupu Chelsea v tu chvíli nikdo z nich nepochyboval.

Měl platit rozhodující gól Johna Terryho?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Jenže pak začal úřadovat Ronaldinho. Nejprve proměnil penaltu a ještě před první přestávkou zaskočil lišáckou střelou nejen obranu Chelsea, ale i českého brankáře Petra Čecha. Za stavu 3:2 byly náhle postupové karty rozdány ve prospěch Barcelony, zvláště když většinu druhého poločasu mohli diváci sledovat hru jen na obranné polovině Chelsea, kde si jednu přihrávku za druhou vyměňovali Deco, Ronaldinho nebo Xavi.

Jejich snaha však k žádnému efektu nevedla, naopak udeřilo na druhé straně. Domácí zahrávali roh, přičemž nejvýše se vznesl John Terry a hlavou vstřelil rozhodující gól zápasu. Hráči Barcelony se ihned po brance sesypali na rozhodčího Collinu a argumentovali tím, že ve strkanici před brankou podržel jejich brankáře Valdése Ricardo Carvalho.

Carvalho: Od toho je rozhodčí, aby pískl faul

"Poslednímu gólu předcházel faul na Valdése a myslím, že to viděl i pomezní rozhodčí. V okamžiku branky totiž stál u lajny a nechystal se běžet po gólu ke středu. Určitě musel ten faul taky vidět. Měl se k návratu, až když mu dal pokyn Collina," rozčiloval se po zápase Ronaldinho v rozhovoru pro španělský deník AS.

Hlavní aktér celé situace, portugalský obránce Chelsea Ricardo Carvalho, však necítil žádnou vinu na tom, že brankář Barcelony nemohl proti Terryho hlavičce adekvátně zasáhnout. "Je možné, že jsem Valdése trochu trefil, ale od toho je tu rozhodčí, aby posoudil, zda to byl faul," sdělil suše po zápase novinářům.

Strkanice vyprovokoval skaut Chelsea

Situaci ještě po závěrečném hvizdu vyhrotil skaut Chelsea Andre Villa, který se vydal k lavičce hostí a divoce přitom gestikuloval na kouče Barcelony Franka Rijkaarda. Jeho slovník nepatřil mezi nejvybranější a posílal Nizozemci jízlivé polibky.

Rijkaard vypěnil a začal se Villovi sápat po krku. Do strkanice se zapojili Ronaldinho, Eto'o a kapitán Katalánců Puyol a ze slovní výměny názorů se strhla rvačka. Několik pořadatelů od sebe muselo rozdováděné kohouty odtrhnout.

Ronaldinho: Chtěli jsme normálně odejít do kabiny

"Chtěli jsme normálně odejít do kabiny, ale najednou se všude vyrojila spousta pořadatelů a nechtěli nás pustit z hřiště," bagatelizoval celou situaci Ronaldinho. Zároveň ale přiznal, že k menším strkanicím došlo i v tunelu cestou do šaten.

To Rijkaard se na tiskové konferenci po zápase snažil pečlivě volit slova a o incidentu se nezmínil, přesto na závěr pronesl: "Je to pro mě nejhorší prohra - po všech lžích soupeře před odvetou. Radši ani nebudu říkat, jaká slova po dnešní partii zazněla."

Reklama

Související témata: