Hlavní obsah

Policie zajistila v Plzni několik fanoušků ruského týmu

Plzeň

Několik fanoušků CSKA Moskva zajistila dnes večer policie v centru Plzně před začátkem fotbalového utkání Ligy mistrů. V souvislosti se zápasem se zabývala třemi incidenty, nebyly nijak vážné. Několik cizinců se dostalo do potyčky, policie je převezla na stanici, jednoho muže odvezla na protialkoholní záchytnou stanici, řekla dnes ČTK policejní mluvčí Hana Štefflová.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Policie zasáhla v centru Plzně proti agresivním fanouškům CSKA Moskva.

Článek

Po utkání většina fanoušků ruského týmu odjela autobusy pryč z města, v Plzni zůstává kolem 150 fanoušků CSKA, policie bude celou noc dohlížet na pořádek.

Kolem 19:00 se u centrálního náměstí rozpoutal incident mezi pěti fanoušky hostujícího celku ve věku 21 až 36 let. Policisté je převezli na služebnu, kde zjišťovali okolnosti potyčky. Podle mluvčí se ukázalo, že přestupku se dopustil nejspíš jen třicetiletý muž.

Přestupek nejspíš spáchal také jednatřicetiletý fanoušek CSKA, který kolem 18:30 naskočil na kapotu auta v Riegrově ulici u náměstí a po výzvě policie začal utíkat. Policisté jej dostihli, a protože se bránil, dali mu pouta a převezli jej na služebnu. Na záchytku pak odvezli pětadvacetiletého fanouška ruského týmu, který se krátce po začátku zápasu u stadionu ve Štruncových sadech pokoušel prorazit policejním zátarasem a chtěl jít zpět do centra.

Policie bude monitorovat město až do rána

"V ulicích Plzně zůstává asi 150 fanoušků CSKA, policejní opatření proto dál pokračuje. Policisté až do rána monitorují město a výjezdové trasy a dohlížejí na dodržování veřejného pořádku," dodala mluvčí.

Utkání Viktorie s ruským týmem vyhodnotila policie jako vysoce rizikové. Podle odhadů mělo do Plzně dorazit okolo 700 fanoušků CSKA z Ruska, Německa a okolních států. Do Plzně se začali sjíždět kolem poledne, kdy přijel jeden autobus, během odpoledne přijely stovky fanoušků CSKA dalšími autobusy, vlaky a mikrobusem. Rozptýlili se ve skupinkách po městě.

Největší skupina se navečer začala shromažďovat na náměstí, kde postávali, na vánočních trzích popíjeli svařené víno, fotili se u vánočního stromu a skandovali hesla. Zhruba dvousetčlenná skupina kolem 19:30 vyrazila s policejním doprovodem za zpěvu a provolávání hesel na stadion. V centru se ozvalo i několik výbuchů petard.

Policie nasadila desítky příslušníků - v centru byli k vidění dopravní policisté, policisté z pořádkové jednotky, policisté na koních, členové antikonfliktního týmu i příslušníci v civilu. Zvýšená bezpečnostní opatření po konzultaci se zástupci UEFA přijal také domácí klub.

Reklama

Související témata: