Hlavní obsah

Baroš a Šmicer: Zápasy s Juventusem jsou vrcholem sezóny

PRAHA

Před třemi týdny se Milan Baroš s Vladimírem Šmicrem radovali z toho, že los čtvrtfinále Ligy mistrů jejich Liverpoolu přisoudil do cesty Juventus Turín. Napětí na Anfield Road nyní roste každou minutou a očekávaný úterní duel má pro české duo ještě další rozměr. Baroš se Šmicrem se nemohou dočkat setkání s turínským záložníkem Pavlem Nedvědem.

Článek

Ten se na hřišti objevil naposledy 22. února v prvním osmifinále Ligy mistrů na půdě Realu Madrid. V úterý se v Liverpoolu napíše první část souboje, ve kterém půjde o postup mezi elitní kvarteto prestižní fotbalové soutěže. "Tohle pro nás je určitě vrchol sezóny," shodli se Baroš se Šmicrem.

"Bojujeme o semifinále Ligy mistrů a tady už jde opravdu o moc. V lize hrajeme přece jenom pouze o čtvrté místo, není to ono. V Evropě se nám daří víc, zápasy s Juventusem budou obrovsky prestižní," řekl Šmicer. "Oni jsou favoritem, každý čeká, že přes nás postoupí. Ale právě to by mohla být naše šance. Nemáme co ztratit, určitě nejsme bez šancí," tvrdil Baroš.

Čeští vyslanci v Liverpoolu nemohou mít o motivaci nouzi. Porazit v přímém souboji nejslavnější italský klub a navíc bývalého reprezentačního spoluhráče? To je jedinečná výzva. "S Méďou si určitě večer zavoláme. Ale žádné velké hecování to nebude, spíš se jen pozdravíme, probereme novinky a popřejeme si všechno nejlepší," řekl Baroš, který se Nedvědovi v úterý večer postaví jako přímý soupeř vůbec poprvé v kariéře.

Nedvěd nehrál šest týdnů

Bývalý reprezentační kapitán si kvůli otřesu mozku a následné angíně nezahrál šest týdnů, ale před rozhodující fází sezony hlásí návrat. Obnovenou premiéru zažije Nedvěd proti svým kamarádům právě v úterním klání.

"Snad nám nedá hned dva góly," žertoval Šmicer. "Přeju mu všechno nejlepší, ale zrovna proti nám by nemusel hrát nějak setsakramentsky dobře," pokračoval jednatřicetiletý ofenzivní hráč. "Pavel je prostě připravený hrát a my se na něj musíme co nejlépe připravit. Je to prvotřídní hráč," varoval Baroš.

Proti italskému týmu v evropských pohárech Baroš ještě nikdy nehrál. Premiéra proti Juventusu pro něj má být zápasem, na který do konce života nezapomene. Turínský velkoklub letos v Lize mistrů inkasoval v osmi zápasech pouhé dvě branky a český střelec má být pro vyhlášenou obranu v úterý největší hrozbou.

Baroš se Šmicrem věří v základní sestavu

"Dvě obdržené branky jsou vážně skvělou vizitkou. Ale v úterý se může stát cokoliv," věřil Baroš. "Jsou velmi silní, ale kde je psáno, že nemůžou dostat dvě nebo tři branky. Třeba to přijde zrovna u nás. Chceme doma uhrát takový výsledek, aby mělo cenu do Turína vůbec jezdit," toužil po dobré výchozí pozici Šmicer.

Oba věří, že si proti Juventusu zahrají od první minuty. Baroše sice od dvojzápasu světové kvalifikace trápí problémy s lýtkovým svalem, poprvé po několikadenní pauze trénoval až v neděli, ale do úterý by měl být fit. "Dneska jsem na tréninku dělal všechno, ale lýtko pořád cítím. Ale do zápasu zbývá ještě čtyřiadvacet hodin, asi dostanu injekci a mělo by to být dobré," doufal Baroš.

Šmicer zase věří, že dostane důvěru od trenéra Rafaela Beníteze. V sobotu v Boltonu sice nastoupil až v druhém poločase, ale tentokrát by na něj v základní sestavě místo zbýt mohlo. "Trenér zatím nic nenaznačoval, ale takové zápasy chce hrát každý. A já nejsem žádnou výjimkou," potvrdil Šmicer.

Reklama