Hlavní obsah

Perfektní, skvělé, fantastické! rozplýval se kouč Realu po střeleckém koncertu na Schalke

Gelsenkirchen

Šest gólů v osmifinále Ligy mistrů a ještě na soupeřově hřišti? O tom trenér Bílého baletu Carlo Ancelotti před prvním měřením sil s německým Schalke ani nesnil. Obzvlášť při vědomí historicky mizerné bilance, kterou Real na hřišti německých týmů má. Jenže ve středu večer se královský klub pasoval do role jednoho z největších favoritů Champions League. Schalke 04 ve svém chrámu nestíhalo a nakonec muselo spolknout hořkou pilulku v podobě drtivé porážky 1:6. „Dokonalý zápas, ani nevím, koho z hráčů mám chválit dřív,“ rozplýval se trenér španělského týmu Carlo Ancelotti.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo (vpravo) gratuluje střelci Garethovi Baleovi k brance na hřišti Schalke.

Článek

Všechny góly Bílého baletu obstaralo v Gelsenkirchenu trio Gareth Bale, Cristiano Ronaldo a Karim Benzema. „Bylo to perfektní představení, opravdu fantastické. Všichni hráči pracovali jako jeden muž, jsem na ně opravdu hrdý," tvrdil Ancelotti.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„Dařilo se nám úplně všechno, od brankáře až po útok. Naše útočné trio navíc bylo k nezastavení. Ale netvrdím, že je o našem postupu rozhodnuto. Máme skvělou výhodu, ale k soupeři stále chováme respekt. Nicméně pokud budeme doma hrát stejně dobře jako na Schalke, měli bychom výsledek potvrdit," dodal italský kouč.

Útočná trojice Ronaldo, Bale a Benzema se dohromady postarala už o 70 soutěžních gólů Realu v probíhající sezóně. „Opravdu jsme si vedli velice dobře a to se netýkalo jen toho, že jsme vstřelili šest gólů. Celý tým pracoval skvěle, od brankáře Casillase až po zálohu. Schalke nepodalo úplně nejlepší výkon," tvrdila portugalská hvězda Cristiano Ronaldo. Ten ve středu vstřelil svůj desátý a jedenáctý gól v této sezóně Ligy mistrů a je znovu v čele tabulky střelců.

Real navíc v Gelsenkirchenu prolomil sérii neúspěchů na německé půdě. Předtím vyhrál Bílý balet v roce 2000 v Leverkusenu, od té doby čtyřiadvacetkrát neuspěl. „Nic takového jsme ale v hlavách neměli. Naším cílem bylo vytvořit si dobrou pozici do odvety a to se nám podařilo," pochvaloval si Ancelotti.

Fotbalisté Schalke po zápase neměli slov. Marně totiž hledali příčiny neúspěchu i špatného výkonu. „Nevím co říct, je to velké zklamání. Za takový výkon se musíme omluvit vlastním fanouškům," hlesl zadák a kapitán německého mužstva Benedikt Höwedes. „Máme mladý tým a Real nás mnohé naučil. Udělali jsme mnoho chyb a teď za ně pykáme. Celý zápas stál za prd," řekl trenér Schalke 04 Jens Keller.

Reklama