Hlavní obsah

O účasti Liverpoolu v Lize mistrů rozhodne telefonické hlasování

LONDÝN

Telefonická konference čtrnácti členů výkonného výboru evropské fotbalové unie UEFA rozhodne v nejbližších dnech o tom, zda bude moci Liverpool obhajovat svůj triumf v Lize mistrů. Hlasování přes telefon zařídil šéf UEFA Lennart Johansson, jenž se od začátku netajil přáním, aby mohl letošní vítěz startovat v pohárové soutěži i přesto, že nevyhovuje kritériím.

Článek

Liverpool sice v istanbulském finále porazil na penalty AC Milán a získal nejprestižnější klubovou trofej, v domácí soutěži však skončil až pátý a na Ligu mistrů by neměl nárok. Slavné osobnosti světového fotbalu včetně Pavla Nedvěda se poté vyjádřily, že by se měla v případě týmu "Reds" udělat výjimka. To si myslí i Johansson.

Zahraje si Liverpool další ročník Ligy mistrů?
Hlasujte v anketě na konci článku!

"Jsem velký příznivce myšlenky, aby Liverpool měl šanci obhajovat své vítězství. Zároveň však chci dát ostatním najevo, že mohou mít při hlasování vlastní názor," vzkázal šéf UEFA kolegům z komise. Přesné datum telekonference však ještě není známo. "Budeme jednat i o opatřeních do budoucna, ale hlavně musíme nyní rozhodnout o Liverpoolu," dodal Johansson.

Pokud by skutečně Liverpool dostal možnost hrát v příští sezóně Ligu mistrů, musel by se zřejmě do hlavní soutěže prokousávat již od prvního předkola. "Podle mého názoru by měli začít úplně od začátku, aby si prošli celou soutěží," řekl Johansson.

Reklama

Související témata: