Hlavní obsah

Nejdřív smolná teč a vlastní gól, pak vítězná trefa. Kováč zažil proti Malmö bláznivý záskok

Praha

Až hodinu před zápasem se zkušený sparťanský obránce Radoslav Kováč dozvěděl, že proti Malmö musí nastoupit. Doktoři totiž Švejdíkovi tvořícímu s Holkem stabilní stoperskou dvojici totiž krvácení z nosu zastavit nedokázali, takže v prvním duelu třetího kvalifikačního dějství o Ligu mistrů ho musel nahradit právě Kováč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Radoslav Kováč proti Malmö vyrukoval na poslední chvíli.

Článek
Fotogalerie

Muselo vám být všelijak, když jste se objevil ve sparťanské sestavě doslova na poslední chvíli a už po sedmnácti minutách jste tečoval střelu Forsberga tak nešťastně, že skončila v bráně...

Smůla. Chtěl jsem zabránit gólu a namísto toho jsem míč nešťastně tečoval. Hned jsem si říkal, že snad ani není možné, aby pro mě zápas takovýmto způsobem začal.

Přitom duel, v němž jste původně v základní sestavě nastoupit neměl. Bylo složité se během necelé hodiny nachystat?

Snažil jsem se rozcvičit a připravit co nejsvědomitěji, když už bylo zřejmé, že je Ondra indisponován natolik, že hrát nemůže. V mém věku a při momentálně chybějící herní praxi to nebylo zase až tak snadné.

A k tomu všemu začátek, kdy vás Švédové dvakrát potrestali a v utkání dvakrát vedli.

A to jsme si přitom před zápasem říkali, že musíme hrát kompaktně a bezpečně hlavně směrem dozadu. Jenže Švédové mezi námi dvakrát proletěli, my dostali dva góly a dostali se do složité situace.

Napadlo vás, že by loňské švédské trauma mohlo mít znovu reprízu?

Naopak, v poločase jsme si řekli, že máme sílu na to, abychom průběh střetnutí otočili. A skutečně jsme ukázali velký charakter, kterého si vážím víc, než gólu, jímž jsem k obratu pomohl.

Ulevilo se vám hodně, když jste ho vstřelil a váš tým se dostal do vedení?

Pochopitelně že jsem byl za něj rád, neboť byl strašně důležitý. Vyjádřil naši proměnu ve druhém poločase, kdy jsme hru rozběhali, vzadu jsme hráli zodpovědněji, při útočných akcích jsme se dostávali do přečíslení a byli lepším mužstvem.

Nakonec jste přidali ještě jednu branku navrch, takže k odvetě budete nastupovat s docela slibným dvougólovým aktivem.

Bude to ještě válka, ale velkou šanci na postup máme. Jsem přesvědčený, že máme sílu na to, abychom do play off zamířili my. Musíme ale předvést v Malmö stejný fotbal, jako ve druhém poločase domácího duelu. Hrát zodpovědně, neinkasovat a sázet na náš nátlakový fotbal.

Postoupí Sparta přes Malmö do 4. předkola Ligy mistrů?
Ano
84,7 %
Ne
15,3 %
Celkem hlasovalo 20772 čtenářů.

Reklama

Související témata: