Hlavní obsah

Dřív jsme slavili v mekáči, po Spartě to vzali kluci poctivěji, směje se bývalý gólman Malmö

Uherské Hradiště/Praha

Sledoval euforii na stadiónu Malmö, kterou rozpoutalo vyřazení favorizované Sparty, zároveň odesílal do Švédska blahopřejné esemesky. „Psal jsem kamarádům a známým, které stále v Malmö mám. Pro klub je to velký úspěch, myslím, že zasloužený," říká brankář Slovácka Dušan Melichárek, který ve švédském klubu strávil přes tři roky (2008-2011).

Foto: Profimedia.cz

Brankář Slovácka Dušan Melichárek v Malmö dva roky působil.

Článek

S Malmö zažil podobnou jízdu v srpnu 2011, švédskému mistru tehdy vychytal senzační postup přes Glasgow Rangers do play off Ligy mistrů. Dost dobře si tedy dokázal představit, co se na stadiónu dělo. Ze čtvrtečních esemesek od trenéra gólmanů Malmö, s nímž ho pojí velké přátelství, se však dozvěděl, že pozápasové oslavy prý tentokrát pojal tým mnohem důstojněji.

„Když jsme postoupili přes Rangers, zašli jsme na večeři do McDonaldu, ale kluci to teď pojali mnohem poctivěji. Detaily sdělovat nebudu, ale prý to stálo za to," směje se Melichárek, který považuje postup Malmö za spravedlivý.

„Sparta odehrála výborný druhý poločas v prvním zápase, zbylé tři ale prohrála. Byl jsem překvapený, že v odvetě hrála tak pasivně, byť jednou nastřelila břevno. Malmö je zaslouženě dál, na rozdíl od Sparty dokázalo dát góly venku," myslí si Melichárek.

Před prvním utkáním tvrdil, že obrovskou roli bude hrát, jak zachytají gólmani. To se do puntíku potvrdilo. „Robin Olsen zachytal v obou zápasech skvěle, i když v Praze dostal čtyři góly, další tři chytil," podotýká gólman. Za soupeře v play off si v Malmö přejí kyperskou Nikósií. „Viděli její zápas v Helsinkách, které vyřadila, tohle je jejich vysněný los," dodává Melichárek.

Postoupí Malmö do hlavní části Ligy mistrů?
Ano
35,1 %
Ne
64,9 %
Celkem hlasovalo 4547 čtenářů.

Reklama

Související témata: