Hlavní obsah

Baroš zřejmě v předkole Ligy mistrů nenastoupí

LIVERPOOL

Fotbalisté Liverpoolu, kteří obhajují vítězství v Lize mistrů, se možná v úvodním zápase prvního předkola soutěže ve středu představí bez Milana Baroše. Pokud by totiž český reprezentant proti velšskému Llansantffraidu nastoupil, nemohl by v případě přestupu do jiného klubu už v letošní sezóně hrát evropské poháry.

Článek

Vedení Liverpoolu nechce Barošovým nasazením snížit hráčovu cenu na trhu, jeho transfer v letním přestupním termínu totiž podle britských médií stále není utopií. "O tom, že bych ve středu neměl hrát, nic nevím. Jsem v osmnáctce nominovaných hráčů na utkání a to je pro mě v tuto chvíli podstatné," řekl dnes ČTK Baroš.

Baroš: Nechci se na to ohlížet, chci hrát

"Stát se samozřejmě ve středu může cokoliv. Ale určitě nemyslím na to, že bych kvůli přestupu neměl hrát. Nechci se na to nijak ohlížet," dodal třiadvacetiletý kanonýr, který v sobotní přípravě proti Wrexhamu vstřelil dvě branky. Z posledních tréninků prý nevyčetl, jestli se proti velšskému mužstvu může postavit do základní sestavy. "Kdepak, poznat jsem to nemohl. Ale zahrál bych si určitě rád," uvedl Baroš.

Na Anfield Road se musí prát s velkou konkurencí. Trenér Rafael Benítez už několikrát naznačil, že pro něj první volbou bude útočná dvojice Fernando Morientes - Djibril Cissé. Kouč navíc chce do klubu přivést i nejlepšího kanonýra nizozemské ligy Dirka Kuijta z Feyenoordu Rotterdam, nebo Petera Crouche ze Southamptonu.

"Jsem ve velkém klubu, s takovou konkurencí musím počítat. Vím, že se teď budu muset o místo hodně prát, ale v létě jsem se s tím do Liverpoolu vracel. Chci bojovat o svoji šanci a nechci to jen tak vzdát," zdůraznil Baroš.

Prioritou je pro něj Liverpool

Na konci loňské sezóny, kdy Liverpool ve finále Ligy mistrů senzačně otočil nepříznivý vývoj zápasu proti AC Milán, se zdálo, že Baroš po třech a půl sezónách v populárním klubu skončí. Po bývalém ostravském útočníkovi mocně toužila španělská Valencie, ale po výměně klubového vedení zájem ochladl. Pak Baroš odmítl lukrativní nabídku od francouzského šampiona z Lyonu.

"Pro mě je teď rozhodně prioritou Liverpool," řekl Baroš. "Ale pokud se ke mně v létě dostane nějaká nabídka, tak to můžeme samozřejmě řešit. Momentálně ale nemyslím na nic jiného než na Liverpool," tvrdí. Po středečním zápase s Llansantffraidem český útočník společně s mužstvem vyrazí na soustředění do Švýcarska.

Reklama

Související témata: