Hlavní obsah

Moskevské CSKA zažilo v Římě další blamáž. Na Ligu mistrů nejsme připraveni, hřímal jeho trenér

Řím/Praha
Aktualizováno

Blamáž je slabé slovo. Fotbalisté moskevského CSKA shořeli v úvodním duelu Ligy mistrů na Stadio Olimpico v Římě jako papír. Potupný pětibrankový debakl v konfrontaci s domácím AS byl moc i na trenéra Leonida Sluckého. „Na takovou soutěž, jako je Champions League, nejsme absolutně připraveni,“ zazlíval svým svěřencům.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Útočník AS Řím Gervinho a jeho spoluhráč Francesco Totti (vpravo) se podíleli na demolici CSKA Moskva.

Článek

Za půlhodiny bylo po zápase. A také po nadějích moskevského armádního celku, že by mohl na scéně Ligy mistrů složit reparát za loňské nepovedené vystoupení. To totiž skončil ve skupině až čtvrtý, neboť ho nakonec předstihla i Plzeň, takže se ani do Evropské ligy ze třetí příčky nedostal.

Letošní sezóna tudíž měla představovat pokus o nápravu renomé. Jenže v 31. minutě prohrávalo CSKA Moskva s AS Řím po dvou gólech Gervinha a trefách Iturbeho a Maicona už 0:4 a bylo po nadějích.

„Začali jsme hodně špatně. Problém ovšem nebyl v naší fyzické připravenosti nebo fotbalovém kumštu, ale v naší mysli. Řím je velice silným celkem a my se prostě zase přesvědčili, že nejsme připraveni na protivníky takového formátu," vyčetl rozezlený Sluckij svým svěřencům.

Tošič: Musíme co nejrychleji zapomenout

Rezolutně přitom odmítl výhrady, že jeho svěřenci na domácí tým nestačili a zaostávali za ním ve všech směrech. „Po kondiční stránce jsme na tom byli dobře. Kdyby tomu tak nebylo, v závěru střetnutí bychom nenarostli, náš výkon by se nezlepšil a ani čestný gól bychom nedali," připomněl trefu, kterou nigerijský legionář v ruských službách Musa vysokou prohru alespoň zmírnil.

„Bude to pro nás v nabité skupině E moc těžký život. Vždyť hned v příštím zápase hostíme doma německého mistra Bayern," povzdechl si Sluckij, jehož svěřenci narazí ve skupině stejně jako loni i na Manchester City.

„Musíme co nejrychleji zapomenout. Na Itálii, na Řím, na zápas, jehož začátek se pro nás proměnil v noční můru. Věděli jsme, že nás čeká kvalitní soupeř, ale udělali jsme v úvodu spoustu chyb a dovolili domácím vstřelit čtyři branky. A pak už bylo nemožné se vrátit zpátky do hry," promlouval za hráče srbský legionář Zoran Tošic. „Musíme se teď soustředit na Bayern a myslet si, že pro nás Liga mistra začíná až tímto zápasem."

Reklama

Související témata: