Hlavní obsah

Gerrard si hattrickem znovu řekl o přízeň fanoušků

LIVERPOOL

Hned první soutěžní utkání nové sezony ukázalo, co pro Liverpool znamená kapitán Steven Gerrard. Anglický fotbalový reprezentant ve středu hattrickem rozhodl úvodní zápas s velšským klubem TNS Llansantfraid (3:0) v prvním předkole Ligy mistrů, v níž Reds obhajují vítězství.

Článek

"Byl to můj první hattrick mezi dospělými. Teď musíme stavět na tom, čeho jsme dosáhli v uplynulé sezoně," řekl spokojený Gerrard, jenž byl podle agentury Reuters jedinou hvězdou utkání. Ostatní hráči Liverpoolu byli prý jen stínem týmu, který před sedmi týdny v istanbulském finále senzačně otočil souboj s AC Milán.

"Vypadalo to, že je mu jedno, že hraje proti nám a ne proti Milánu. Je to neuvěřitelný hráč, on rozhodl," řekl uznale trenér velšského šampiona Ken McKenna.

Pětadvacetiletý Gerrard přišel do slavného klubu jako osmiletý školák a v poslední době byl jeho symbolem. Ještě minulý týden se zdálo, že odejde za 32 milionů liber do Chelsea a postará se o nejdražší přestup v anglickém fotbale. Nakonec se ale dohodl na prodloužení kontraktu na Anfield Road na dalších pět let s odhadovaným týdenním platem sto tisíc liber.

"Dát gól na vyprodaném Anfield je vždycky příjemné, ale po událostech z minulého týdne to pro mne znamenalo ještě víc. Myslím, že mé vztahy s fanoušky to nijak neovlivnilo," prohlásil Gerrard, který zaskočil za útočníky Liverpoolu, mezi nimiž chyběl Milan Baroš.

Trenér Rafael Benítez s potěšením sledoval vystoupení kapitána svého týmu, ale superlativy si nechal na později. "To nejlepší teprve přijde," řekl na Gerrardovu adresu. "Stavíme tým kolem něho. Když bude zdravý, máme s čím pracovat," dodal.

Reklama

Související témata: