Hlavní obsah

Ronaldo má na dostřel Raúlův rekord. Stejně mě bude nahánět Messi, říká Portugalec

Madrid/Praha

Rekord má na dosah. Jedna jediná trefa chybí portugalské hvězdě ve službách madridského Realu Cristianu Ronaldovi, aby srovnal krok s Raúlem a měl na kontě rovněž 71 gólů nastřílených v Lize mistrů. V úterním večeru v konfrontaci s Liverpoolem k tomu bude mít příležitost, i když podle kouče Bílého baletu Carla Ancelottiho R7 na korigování historických statistik v žádném případě nemyslí.

Foto: Juan Medina, Reuters

Cristiano Ronaldo z Realu Madrid se objímá s trenérem Carlem Ancelottim

Článek

Ronaldo zatím v Lize mistrů nastřílel 70 gólů, jeho slavný klubový předchůdce v Realu Raúl má na kontě o jeden víc. Pro Portugalce obrovská příležitost statistiky korigovat. Zvláště, když vyrukuje proti Liverpoolu, který se v nové sezóně neskonale trápí a minulý měsíc dostal doma od Realu ostudnou trojku. I Ronaldovým přičiněním...

Nemá důvod pospíchat, tvrdí kouč

„Ronaldo na Raúlův rekord v žádném případě nemyslí. Individuální úspěchy a statistiky jdou v jeho případě stranou, protože myslí na mužstvo. Na vítězství a náš postup do další fáze Ligy mistrů," tvrdil kouč Realu Carlo Ancelotti před zápasem s Reds, že jeho tým rozhodně nebude hrát systémem vše na Ronalda jen proto, aby držitel Zlatého míče překonal střeleckou metu Ligy mistrů.

„Není k tomu důvod už proto, že Ronalda čeká v Lize mistrů ještě spousta zápasů, kdy rekord nejen překoná, ale i vylepší. Proto nemusí spěchat."

I Ronaldo se k trenérovi přidal. „Stejně vím, že až se na první místo mezi střelci v Lize mistrů dostanu, nebudu ho mít zaručené napořád. Ani Raúl ho neměl," vykládal. "Budu o něj dál bojovat s Messim, který je mi v patách."

Bale je zpátky, ale trenér váhá

Zatímco s Ronaldem si kouč Bílého baletu starosti nedělá, jedno dilema přesto řeší. Gareth Bale je po zranění zpátky a může nastoupit. A samo sebou že by po absenci trvající čtyři zápasy chtěl proti týmu z ostrovů vyrukovat, to je nad slunce jasnější.

Jenže Ancelottiho svěřenci jsou ve skvělé formě, vyhráli všechna čtyři utkání, v nichž Bale chyběl, nastříleli v nich čtrnáct branek. Žádný div, že Ancelotti váhá, zdá má sáhnout do sestavy.

„Gareth je v pořádku, ale zatím váhám, zda ho mám nasadit od samého začátku a šetřit tak hráče, kteří mají za sebou spoustu utkání, anebo zda ho poslat na hřiště až v závěru střetnutí. Zřejmě se rozhodnu až před zápasem," nedokázal odpovědět Ancelotti, pro jakou sestavu se proti Liverpoolu rozhodne.

Překoná Cristiano Ronaldo Raúlův rekord už v zápase s Liverpoolem?
Ne, proti Liverpoolu nevstřelí žádný gól
13,8 %
V zápase se jednou prosadí a rekord vyrovná
54,9 %
Skórovat bude minimálně dvakrát a stane se rekordmanem
31,3 %
Celkem hlasovalo 4509 čtenářů.

Reklama

Související témata: