Hlavní obsah

Hřebík: Nevím, že by chtěl Sivok střídat

Jeden bod vydolovali fotbalisté Sparty z úvodního zápasu Ligy mistrů s Ajaxem Amsterdam. Výkon Sparty, která dokonce ještě v poslední minutě utkání sahala po vítězství, ale nijak nepřesvědčil. Kouč Letenských Jaroslav Hřebík kritiku odmítá. "Musíte brát v úvahu kvalitu soupeře. Hráli to, co jim dovolil," brání své svěřence v rozhovoru pro Právo.

Foto: Sport.cz/Tomáš Fliegl

Trenér Sparty Jaroslav Hřebík při tiskové konferenci před utkáním Ligy mistrů s Ajaxem Amsterdam.

Článek

Jak se díváte s odstupem několika hodin na výkon Sparty? Ajax potvrdil, že je kvalitním mužstvem. V první půli měl dvě šance. My jsme v té době hráli příliš defenzívně. Chtěli jsme hrát dál od naší branky, být aktivnější, což se nám nedařilo. V šatně jsme si řekli, že takhle to nejde, koledovali bychom si o gól. Šli jsme do většího rizika, donutili jsme Ajax hrát dlouhé míče, nakopávat je dopředu, což pro něj není typické.

Hru jsme oživili Matušovičem, který pracoval na velkém prostoru. Vytvořil si dvě šance. Při první brankář vyrazil míč na tyč. Druhá skončila gólem. Měli jsme ještě jedno přečíslení, ale nevyužili ho. Mrzí nás, že jsme nevyhráli, vedli jsme ještě v devadesáté minutě, ale na druhou stranu si Ajax nezasloužil prohrát. My jsme v závěru zbytečně spěchali, dalo se to dohrát jinak. Jako v naší lize, třeba hru rozkouskovat.

Znáte důvod, proč to mužstvo nesehrálo jinak? Musíte vzít v úvahu kvalitu soupeřových hráčů a realitu našeho mužstva.

Tím myslíte... Přišlo hodně nových hráčů. Pro nikoho, kdo přijde do Sparty, to není jednoduché. Hlavně psychicky je to náročné. Hráči si musí na sebe také zvyknout, sehrát se. Mám svoji představu, co by mělo mužstvo hrát, a tomu se v polovině zápasů přiblížilo. Pak ale přišel problém v Liberci a nezvládnutý vývoj utkání s Brnem od 70. minuty. Hráči jsou v určité psychické kondici, ne všem se může dařit. Určitě ale všichni přišli proto, aby uspěli.

Do jaké míry se blížil vašim představám středeční výkon? Musíte brát v úvahu kvalitu soupeře. Hráli to, co jim dovolil.

Ale ten blok neměl ani snahu se posunout přes půlicí čáru... Snahu bych hráčům rozhodně neupíral.

Tak proč jste nehráli víc útočně? Kdybychom se nechali strhnout hrou Ajaxu, tak by to byl asi větší problém než naše předvedená hra. Ale rozhodně jsem nechtěl, abychom byli pasivní.

Hráče jste si v létě vybral, ale většina nových selhala... Neviděl jsem to tak.

Ve čtvrtek dopoledne po příchodu na trénink kulhající Sivok tvrdil, že si říkal o střídání, ale vy jste mu prý řekl, že musí vydržet. Proč jste ho nestřídal? Sivok je pro naši hru velmi důležitý hráč a ani nevím o tom, že by mi říkal o střídání.

(Odpoledne po Hřebíkově tiskové konferenci už Sivok odmítal tvrzení, že by si říkal o střídání... Zřejmě hned několik novinářů špatně slyšelo, což však koresponduje s tím, že z novinářské lávky na Letné leckdy vidí na hřišti něco jiného než trenér a samotní aktéři...- pozn. autora.)

Reklama

Související témata: