Hlavní obsah

Barcelona chystá v trháku Ligy mistrů Bayernu pomstu

Barcelona

Pomsta má být sladká, tedy alespoň z pohledu fotbalistů Barcelony, kteří dnes večer (výkop v 20:45, živě na ČT Sport, on-line na Sport.cz) hostí na vyprodaném Camp Nou mnichovský Bayern v úvodním duelu semifinále Ligy mistrů. Před dvěma roky ji německý tým zničil v této fázi soutěže v součtu 7:0 (4:0 v Mnichově a 3:0 v Barceloně).

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

I na brankáři Barcelony Marku-Andrém ter Stegenovi bude záležet, aby se v semifinále Ligy mistrů neopakoval dva roky starý krach s Bayernem.

Článek

Přestože na lavičce Bayernu sedí strůjce barcelonských úspěchů nového tisíciletí Josep Guardiola, mnichovský kolos má dostat za uši. Tým je v poněkud dezolátním stavu, zatímco domácím bude chybět jen stoper Mathieu. Co je však nepodstatnější, útočné trio Neymar, Suárez, Messi je v plné síle. Dirigovat je bude ze středu zálohy Andrés Iniesta.

„Bude to pro nás zvláštní zápas. Na lavičce Bayernu sedí Guardiola, s nímž jsem získal tři španělské tituly, dvakrát vyhrál Ligu mistrů a posbíral další trofeje. Je to výjimečný kouč, který má svoje metody a neponechá náhodě sebemenší detail," cituje Iniestu web UEFA.

V týmu soupeře je i jeho bývalý spoluhráč Thiago Alcántara. „Je vynikající záložník. Bude hodně důležité, jak Bayern poskládá při absencích několika opor středovou řadu. Nebezpečný bude v každém případě. A pak tu je ten předloňský výsledek... Ale máme dost důvodů i kvalitu, abychom Bayern porazili," dodal Iniesta.

Lewandovski s maskou

Německý mistr postrádá hvězdy Robbena, Ribéryho, Alabu a Badstubera. Naopak k dispozici budou záložník Martínez i útočník Robert Lewandovski, byť má zlomený nos. „Mám speciální masku, jsem v pořádku a připravený. Žádný strach nepociťuji," řekl pro klubový web.

Přímý aktér demolice Barcelony z května 2013 Thomas Müller zdůraznil: „To už je minulost, i když hřejivá. Teď před námi stojí nová výzva a já jsem přesvědčen, že jsme schopni uhrát už na Camp Nou dobrý výsledek."

Stoper Jérome Boateng ale optimismus mírní: „Pokud se oproti některým posledním zápasům výrazně nezlepšíme, nemělo by smysl, abychom do Barcelony jezdili. Domácí jsou jedním z nejlepších týmů na světě a uspět s nimi můžeme jen po velmi mimořádném výkonu."

Reklama

Související témata: