Hlavní obsah

Liga mistrů on-line: Sparta vs. Arsenal

PRAHA

Třetí vystoupení v letošním ročníku Ligy mistrů čeká v úterý fotbalisty pražské Sparty. Na domácím stadiónu na Letné přivítají londýnský Arsenal a pokud chtějí svěřenci trenéra Grigy pomýšlet na účast v jarní části evropských pohárů, potřebují bodovat. Zápas začíná ve 20:45 a sledovat jej můžete v on-line reportáži na Sport.cz.

Článek

Sparta zahájila své působení v letošní Lize mistrů pod taktovkou kouče Jaroslava Hřebíka domácí remízou s Ajaxem Amsterdam, ve druhém kole pak český mistr pod tlakem postupující krize prohrál na hřišti papírově nejslabšího Thunu.

Body z duelu s Arsenalem by však uchovaly Spartě reálnou naději na druhé místo ve skupině nebo start v Poháru UEFA, do nějž po uzavření základní části postoupí celky ze třetích míst ve skupinách.

Jak dopadne úterní zápas Sparta - Arsenal?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Trenér Griga si uvědomuje, že proti věhlasnému soupeři nemůže naordinovat svým svěřencům defenzivní taktiku. "Největší zbraní Arsenalu je jeho ofenzíva, ta je přímo skvostná a takovou silou směrem dopředu se může pochlubit málokterý tým v Evropě. I když mají hodně zraněných hráčů, disponují velice širokým a kvalitním kádrem, takže je dokážou nahradit. Pokud bychom ale jen bránili, jsme předem poražení," má jasno Griga, který před nedávnem vystřídal na lavičce odvolaného Hřebíka.

Předpokládané sestavy:
Sparta: Blažek - Pospěch, Petrouš, Petráš, Kadlec - Kisel, Hašek, Zelenka, Poláček - Matušovič, Slepička.
Arsenal: Lehmann - Lauren, Touré, Senderos, Clichy - Fabregas, Flamini, Gilberto, Pires - van Persie, Reyes.

Reklama

Související témata: