Hlavní obsah

Artmedia si na skotské Rangers věří i doma

PRAHA

Zatímco ještě před několika týdny vstupovali fotbalisté slovenské Artmedie Bratislava do Ligy mistrů jako pokorný nováček prestižní soutěže, nyní už se nebojí mluvit o ambicích proti mnohem slavnějším soupeřům. Artmedia k tomu má důvod, v tabulce své skupiny drží překvapivé druhé místo a v úterním programu Ligy mistrů věří v úspěch proti Glasgow Rangers.

Článek

"Naše skupina je otevřená a může se vyvinout jakýmkoliv směrem. Proto musí oba týmy hrát na Tehelném poli s cílem získat tři body," tvrdí před večerním zápasem trenér Artmedie Vladimír Weiss. "Chceme dosáhnout něčeho, co je na slovenské poměry skoro nemožné - hrát v evropských pohárech i na jaře," dodal kouč, jehož svěřenci před čtrnácti dny uhráli v Glasgowě bezbrankovou remízu.

Jak dopadne zápas Artmedie s Glasgow Rangers?
Hlasujte v anketě na konci článku!

"Myslíme na vítězství, musíme si věřit a dát do zápasu srdce. Určitě se však nebudeme bezhlavě hnát do útoku, nesmíme hrát naivně. Základem úspěchu je disciplína a dobrá organizace hry. Pokud chceme uspět, musí každý hráč podat výkon nad svoje optimum," naznačil Weiss pro slovenská média cestu k úspěchu.

Trenér Rangers musí bodovat

To jeho protějšek na straně soupeře bude v mnohem větším stresu. Rangers jsou po sobotní remíze na hřišti průměrného Invernessu ve skotské lize čtvrtí a nad trenérem Alexem McLeishem se stahují mračna. Vedení klubu prý už dokonce jedná s úspěšným koučem Charltonu Alanem Curbishleym.

McLeish bude mít proti Artmedii zřejmě poslední šanci, jak se zachránit. Skotští fanoušci ale mají ještě v živé paměti, jak tam slovenské mužstvo v předkole pěti brankami rozdrtilo jiný glasgowský tým Celtic. Rangers navíc v Lize mistrů vyhráli na půdě soupeře naposledy před pěti lety, kdy porazili francouzské AS Monako.

Mourinho Čecha postaví

Vedle souboje Artmedie s Rangers se dnes hraje i na dalších sedmi stadionech, prvními osmifinalisty se mohou stát hráči Lyonu, Realu Madrid, Chelsea a Liverpoolu. V základní sestavě Porta by se měl proti Interu Milán poprvé v soutěži objevit slovenský obránce Marek Čech, letní posila ze Sparty.

Branku Chelsea by pak měl opět hájit Petr Čech, který v ligovém duelu proti Blackburnu vlastní hrubkou umožnil soupeři vstřelit druhý gól. U kouče Josého Mourinha se ale dál těší velké důvěře. "Čech bude proti Betisu hrát. Každý ví, že chyboval, ale v úterý nastoupí znovu," citoval Mourinha deník The Sun.

Program Ligy mistrů (začátky ve 20:45):
Schalke 04 - Fenerbahce Istanbul
PSV Eindhoven - AC Milán (vysílá ČT 2)
Olympiakos Pireus - Olympique Lyon
Rosenborg Trondheim - Real Madrid
FC Liverpool - Anderlecht Brusel
Betis Sevilla - Chelsea Londýn
Inter Milán - FC Porto
Artmedia Bratislava - Glasgow Rangers

Reklama