Hlavní obsah

Dominátor vyzvídá na bratrovi, proč se Spartě nedaří

PRAHA

Hokejový brankář Dominik Hašek se snaží od svého bratra Martina, který hraje v celku pražské Sparty, vyzvědět, proč se fotbalovému mistru v nové sezóně nedaří. Martin Hašek na úterní tiskové konferenci uvedl, že téma mizerných výsledků Sparty je hlavním tématem jejich vzájemných hovorů v letošní sezóně.

Článek

Se slavnějším sourozencem si Martin Hašek pravidelně volá. "Jsme v pravidelném telefonickém spojení. Samozřejmě jako u většiny lidí máme při problémech Sparty hodně o čem mluvit. Už od jara, kdy pořád byly nějaké aféry, prohry, výměny trenérů," řekl záložník Sparty.

Jak dopadne zápas Sparta - Thun?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Rozdíl v postavení týmů obou bratrů je propastný. Ottawa s Dominikem v brance je s 42 body suverénně nejlepším týmem v hokejové NHL, fotbalový mistr Sparta se naopak topí v problémech a je jen tři body nad hranicí sestupového pásma. "Dominik si mě ale nijak nedobírá, spíš se také snaží najít důvod, proč nám to nejde. Stejně jako my zatím neúspěšně," lituje šestatřicetiletý fotbalista.

Dominátor je sparťanem už odmalička

Bratři Haškovi byli už od dětství příznivci letenského celku. "Sparta Dominika hodně zajímá, odmalička je Sparťan. Jezdili jsme dokonce z Pardubic společně sledovat nynějšího trenéra Grigu, když ještě hrál na Spartě. Každý telefonát patnáct až dvacet minut rozebíráme poslední zápas," vysvětluje pardubický rodák.

Výsledky Sparty jsou letos tristní, ze sedmnácti posledních duelů vyhrála jen čtyři. Z toho dva v domácím poháru proti týmům z nižších soutěží - Kladnu a Litvínovu. "Podzim je pokažený. Pro hráče, kteří jsou tady celý kalendářní rok ani jaro nebylo příliš vyvedené. Před každým zápasem si říkáme, že to tentokrát už vyjde a že se to otočí," popisuje dění ve sparťanské kabině záložník.

Hašek přesto neztrácí naději na lepší zítřky. "Jedním povedeným zápasem si můžeme trošku napravit reputaci. Určitě by se nám v zimě líp trénovalo, kdybychom se na jaře mimo bojů o lepší postavení v lize mohli snažit dostat se co nejdál i v Poháru UEFA," přeje si Hašek výhru proti švýcarskému Thunu v Lize mistrů.

Před kritikou neutečou

Někteří fanoušci i novináři viní sparťany ze špatné fyzické kondice, díky které v závěru zápasů nestačí a ztrácí body. "Fyzicky jsme na tom dobře. Před sezónou jsme měli v testech vynikající výsledky. Ani teď nemám pocit, že bychom měli fyzické problémy. Spíš máme problém připravit se v hlavě. Kritika po každém zápase je velká a my před ní neutečeme. Pokaždé ale najdeme dostatek motivace zmobilizovat všechny síly. Každého zápasu v Lize mistrů si musíme vážit, je to i kvalifikační boj o Pohár UEFA," tvrdí Martin Hašek.

Utkání Sparta Praha - Thun začíná na pražské Letné ve středu ve 20:45, řídit jej bude anglický rozhodčí Michael Riley. Thunu stačí k uhájení třetí příčky ve skupině remíza, Sparta musí k přeskočení svého středečního soupeře vyhrát.

Reklama

Související témata: