Hlavní obsah

Žádné konspirační teorie, ani dlouhá prohlášení. Mourinho vypadá před kritickým týdnem bezradně

Londýn/Praha

Bude to pro Mourinha hodně těžký týden. Ve středu vyrukuje proti Portu s vědomím, že jeho Chelsea nesmí v posledním dějství základní skupiny fotbalové Ligy mistrů prohrát, příští pondělí ho pak čeká duel na hřišti vedoucího týmu Premier League Leicesteru. Případný nezdar by zkomplikoval už beztak svízelnou pozici trenéra Blues ještě víc, než tomu bylo po senzační sobotní domácí prohře s nováčkem Bournemouthem.

Foto: Paul Childs, Reuters

Na José Mourinha čeká hodně těžký týden.

Článek

Sestřih utkání Chelsea - Bournemouth.

Není to on. Žádné konspirační teorie, při nichž Mourinho hledal nepřítele všude kolem sebe, žádná dlouhá prohlášení, při kterých nepouštěl nikoho ke slovu, natož pak sarkastické a jízlivé odpovědi na pokládané otázky.

Na pár výkřiků a protestů vůči verdiktům sudího Jonese se sice portugalský kouč po prohře s Bournemouthem zmohl, ale byl to jen slabý odvar jeho verbálního perlení, jímž je proslulý. Jako by mu došel dech. Jako by sám nevěděl, jak a kudy dál.

Třetí sezóna? Pokles jako všude

„Naše malá soudržnost je důsledkem nevyrovnaných individuálních výkonů. U některých hráčů opravdu před zápasem nevím, jak si povedou. Jsou schopni zahrát velice dobře, ale také propadnout na nejnižší stupeň," přiznal Mourinho po sobotní porážce, že si dost dobře neví rady, co se s jeho svěřenci děje.

Není to poprvé, co je takto bezradný. Všude, kam zatím přišel, se výsledky jeho práce projevily už druhým rokem. V Portu, milánském Interu, madridském Realu, stejně jako Chelsea. Jenže třetí sezóna je pro Mourinha a jeho týmy sezónou kritickou.

Na všech štacích šla totiž výkonnost jeho mužstev rapidně dolů a o titulu se nemohla nechat ani zdát. Jako by jeho kouzlo vyprchalo, jako by už neměl dost nápadů a invence, aby své celky posunul dál.

„To opravdu nedokážu vysvětlit," pravil suše Mourinho, na něhož teď čeká týden pravdy v Lize mistrů i v Premier League.

S Portem nesmí Chelsea prohrát

Ruský majitel Chelsea Roman Abramovič, který sobotní blamáži s Bournemouthem osobně přihlížel, sice drží nad portugalským koučem dál ochrannou ruku a tvrdí, že mu věří. Ale kdo ví, co by se dělo, kdyby se Blues do jarní fáze Champions League nedostali.

Potřebují k tomu totiž neprohrát ve středu s Portem, což ovšem může být v jejich současné situaci docela problém. Zvláště, kdy portugalský protivník nemůže na remízu spoléhat a musí hrát na vítězství.

Je totiž víc než pravděpodobné, že dosud třetí Dinamo Kyjev v posledním utkání doma Maccabi Tel Aviv porazí a bude mít na kontě rovněž 11 bodů. V případě bodové rovnosti Kyjeva, Chelsea a Porta by o dvou postupujících rozhodovala minitabulka, která by z Ligy mistrů vyšachovala Porto.

Jak skončí středeční zápas Ligy mistrů mezi Chelsea a Portem?
Vyhraje Chelsea
29 %
Utkání skončí remízou
13,5 %
Zvítězí Porto
57,5 %
Celkem hlasovalo 4778 čtenářů.

Reklama

Související témata: