Hlavní obsah

Ať si slaví, ať mě imitují, vítězství v Lize mistrů je víc než double, vzkázal Ronaldo do Barcelony

Milán/Praha

Nevytočili ho. Cristiana Ronalda z míry nijak nevyvedlo, že Barcelona k mistrovskému titulu vzápětí přidala vítězství v Královském poháru, nad věcí zůstal i po scénách, které opilý Gerard Piqué předváděl při triumfální jízdě ulicemi katalánské metropole. „Je hezké, že na mě myslí i ve chvílích, když slaví. Ještě lepší je, že jsem v jeho mysli v dobrém i zlém,“ zůstal hvězdný Portugalec nad věcí, i když si z něho jeho někdejší spoluhráč utahoval a před fanoušky imitoval, jakým způsobem CR7 slaví své góly.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Hvězdný Cristiano Ronaldo z Realu Madrid touží po třetím triumfu v Lize mistrů.

Článek

Gerard Piqué napodobuje oslavu gólu Cristiana Ronalda

Hráči Realu Madrid přijíždějí do hotelu v Miláně

V letošním ročníku Ligy mistrů jich Ronalda nasázel soupeřům už šestnáct a jen jeden jediný mu schází, aby vyrovnal vlastní rekord ze sezóny 2013/14.

Madridský Real pochopitelně doufá, že přijde v zápase nejdůležitějším. V sobotním milánském finále Champions League s městským rivalem Atlétikem.

I Ronaldo v to věří, protože triumf v Lize mistrů je pro něho vším.

„Barcelona sice získala double, ale pokud my vyhrajeme Ligu mistrů, bude to mít mnohem větší váhu, než její titul a domácí pohár. Rozhodně bych s hráči Barcelony neměnil, protože vítězství v Lize mistrů je mým snem. Už proto, že v ní rok co rok nastupuje spousta skvělých fotbalistů, jimž nebylo nikdy dopřáno, aby trofej zvedli had hlavu," vykládal Ronaldo v rozhovoru pro televizní stanici La Sexta.

Suárez ho naštval

Samozřejmě že v rozhovoru došlo i na Ronaldovo oslavování gólů, které Piqué imitoval, stejně jako třeba na korunu krále střelců, o níž ho připravil drtivým finišem Luis Suárez.

„Dobré že vím, že Piqué na mě pořád myslí. Nikdy jsem s ním žádný problém neměl a určitě by mně nedělalo žádnou potíž hrát s ním zase v jednom mužstvu," připomněl dobře naladěný Ronaldo společné krátké působení v Manchesteru United.

Suárez, který mu sebral nejen titul krále střelců španělské ligy, ale připravil ho i o Zlatou kopačku určenou nejlepšímu snajprovi starého kontinentu, ho trochu vytočil, to Portugalec netajil.

„Naštval mě, nepopírám. Ale Suárez odehrál skvělou sezónu, ve dvou posledních zápasech nastřílel osm gólů, takže si trofeje zasloužil. Já je měl blízko, ale nebyl jsem posedlý tím, abych je získal."

Vítězstvím v Lize mistrů však Ronaldo posedlý je, což nepopírá.

„Znamená to pro mě nejvíc. Letos obzvlášť, protože problémy s naraženým stehnem ustoupily a já jsem na sobotní večer stoprocentně připravený. Před dvěma lety v Lisabonu jsem měl zdravotní potíže, takže jsem nebyl svému mužstvu platný tolik, kolik jsem sám chtěl. Tentokrát jsem na tom úplně jinak," sliboval hvězdný Portugalec, že pro úspěch Bílého baletu udělá všechno.

Už dvakrát držel ušatý pohár nad hlavou, v Miláně se mu v sobotní noci nabídne třetí možnost.

Kdo vyhraje letošní finále Ligy mistrů?
Atlético Madrid
41,5 %
Real Madrid
58,5 %
Celkem hlasovalo 6497 čtenářů.

Reklama

  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.