Hlavní obsah

Posledním čtvrtfinalistou Ligy mistrů je Inter Milán

MILÁN

Inter Milán si vybojoval postup v úterní odložené odvetě osmifinále fotbalové Ligy mistrů. Adriano sice nedal penaltu, ale Ajax, hrající bez zraněných Čechů Tomáše Galáska a Zdeňka Grygery, pokořil krásným gólem Stankovič. Po remíze 2:2 v Amsterdamu tak pečetil postup Interu, který narazí v dalším kole na Villarreal.

Článek

Domácí fotbalisté začali před 70 000 diváků velkým náporem, ale Stekelenburg si se střelami Figa, Stankoviče i Adriana poradil nebo minuly jeho branku. Martins pro změnu trefil břevno. Ajax se však neuzavřel do ulity před svojí šestnáctkou, ale domácí jeho pokusy o protiútoky bez větších problémů likvidovali.

Ve 26. min. trefila Adrianova dělovka v šestnáctce ruku Lindenbegha a švédský sudí Fröjdfeldt nařídil spornou penaltu. Brazilský kanonýr ji však neproměnil. Hosté ožili a Toldo měl hodně práce s ránou Rozalese.

Po změně stran pokračovala snaha Interu o tlak. Další neúspěšný pokus vyslal Figo, nepřesně mířil později i Adriano. Po necelé hodině hry našel dlouhý pas Samuela Stankoviče, ten vyškolil obránce Madura a krásnou ránou z pravé strany ze čtrnácti metrů trefil vzdálenější horní roh branky.

Po pěti minutách mohl vyrovnat Pienaar, ale Toldo jeho dalekonosnou střelu zlikvidoval. Krátce na to prošel Adriano mezi dvěma zadáky soupeře, ale Stekeleburga neprostřelil. Ajax zvýšil aktivitu, posílil útok, jediným výsledkem byla střela Huntelaara, která však prosvištěla nad břevnem Toldovy branky. Domácí už se soustředili na ubránění postupu.

Liga mistrů - osmifinále
Inter Milán - Ajax Amsterdam 1:0 (0:0)
Branka: 57. Stankovič. Rozhodčí: Fröjdfeldt (Švéd.).
První zápas 2:2, postoupil Inter.

Reklama