Hlavní obsah

Je to ještě větší síla než za Suáreze, skládala ikona Liverpoolu komplimenty Kloppovu týmu

Porto/Praha

Samé komplimenty si vysloužili fotbalisté Liverpoolu poté, co v prvním osmifinále Ligy mistrů doslova znectili Porto před jeho vlastními fanoušky. „Je to ještě lepší mužstvo, než jaké měli Reds před čtyřmi lety, kdy skončili v Premier League druzí,“ tvrdila po pětibrankové výhře a excelentním výkonu Kloppových svěřenců liverpoolská ikona Steven Gerrard.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Sadio Mané z Liverpoolu se raduje z gólu proti Portu.

Článek
Fotogalerie

Devadesát minut v Portu stačilo a Liverpool je po Manchesteru City druhým ostrovním celkem, který má účast ve čtvrtfinále Ligy mistrů garantovanou. Pětigólová výhra, a hlavně pak nebetyčný rozdíl ve hře a výkonnosti obou mužstev během středečního večera mu dává stejnou jistotu, jakou si přivezli Citizens z Basileje.

„Klopp namixoval skvělou útočnou směs. Myslím, že dokonce lepší, než jakou měl Liverpool v sezóně 2013/14, kdy téměř dosáhl na mistrovský titul," srovnával Steven Gerrard ofenzivu Reds tvořenou tehdy Suárezem, Sturridgem a Sterlingem se současným triem Mané, Salah, Firmino.

To se zaskvělo i v Portu, kde Mané nastřílel hattrick, který Salah a Firmino svými trefami ještě zvýraznili. Jen mimochodem - toto trio už nasázelo v letošní sezóně v soutěžních zápasech 63 gólů, což mluví za všechno.

„Mané vnáší do hry tempo a přímočarost, Firmino dokáže míč získat, podržet a rozehrát, Salah přidává od každého trochu a navíc střílí góly. Vynikající směs. Dokonce lepší, než když útok Liverpoolu vedl Suárez," rozebíral Gerrard, který prožil na Anfield Road sedmnáct let a slavil s Liverpoolem vítězství v Lize mistrů před kamerami BT Sport sílu a přednosti současného mužstva.

„A pak je zde ještě jeden důležitý a velmi zvláštní aspekt - týmová práce. V mužstvu neexistuje sebemenší chamtivost, nikdo není sobecký, jeden pracuje pro druhého. Hledají se navzájem a pokud je někdo v lepším postavení, dostane míč. Vědí totiž, že tak překonají soupeřovu obranu daleko snáze," vyzdvihoval Steven Gerrad proměnu, kterou Jürgen Klopp s mužstvem udělal.

Německý kouč bvl pochopitelně po vítězství 5:0 v Portu také nadmíru spokojen. „Skutečně to byl od nás profesionální, velmi zdravý a ve správných okamžicích i patřičně agresivní výkon. Dobrá obrana, držení míče, pohyb, kombinace, protiútoky. Přitom bylo daleko těžší utkání, než naznačuje výsledek," chválil své svěřence Klopp, který za odměnu mohl svému týmu poskytnout krátký oddech spojený v teple. Jeho tým totiž z FA Cupu vypadl, takže další zápas ho čeká až za deset dnů, kdy hraje ligový duel s West Hamem.

„Pak se ale zase naplno vrhneme do práce. Vyhráli jsme sice 5:0, ale trénuju už hodně dlouho, než abych bral postup za hotovou záležitost. Zatím prostě máme jen dobrý základ pro odvetu," odmítl německý trenér, že Liverpool je poprvé od roku 2009 už mezi osmi nejlepšími celky Evropy.

Reklama

Související témata: