Hlavní obsah

Oslabený Lyon prohrál v Toulouse brankou z poslední minuty

PAŘÍŽ

Obhájci titulu z Lyonu poprvé klopýtli už v druhém kole nového ročníku francouzské ligy, když v sobotu na hřišti fotbalistů Toulouse prohráli 0:1 brankou z poslední minuty. Obranu oslabeného mistra, který hrál od 34. minuty bez vyloučeného Švéda Källströma, překonal jeho krajan Elmander.

Článek

Za poražené hrál od 70. minuty také český reprezentant Milan Baroš, avšak střelecky se neprosadil.

Lyon vedle Källströma, který dostal červenou kartu za faul loktem, přišel v průběhu utkání také o stopera Crise. Ten musel v 64. minutě střídat kvůli zranění kolena, které si přivodil v souboji s Elmanderem.

Vítězství se ani ve druhém zápase sezóny nedočkalo Monako, v jehož základní sestavě opět na rozdíl od Jaroslava Plašila nenastoupil útočník Jan Koller. Český obr se dostal na trávník v Lorientu až na poslední půlhodinu a krátce po jeho příchodu na hřiště vstřelil monacký Gakpe gól, jímž však pouze snížil na 1:2.

V týmu St. Etienne, jenž porazil 3:1 Valenciennes, se nedostal ani na lavičku Marek Heinz. Ani bod zatím neztratily Le Mans, Bordeaux a Nancy.

Francie - 2. kolo:
Toulouse - Lyon 1:0 (90. Elmander), Lorient - Monako 2:1 (15. a 30. Saifi - 66. Gakpe), Marseille - Rennes 0:0, Nice - Štrasburk 1:0 (86. Hognon), St. Etienne - Valenciennes 3:1 (69. a 90+1. Feindouno, 17. Gomis - 87. Audel), Sochaux - Le Mans 1:3 (18. Birsa - 30. z pen., 51. a 61. De Melo), Auxerre - Bordeaux 0:2 (45+1. a 52. Wendel), Nancy - Caen 1:0 (7. Kim).

Reklama

Související témata: