Hlavní obsah

Fotbalistům francouzského Lyonu nepomohl k výhře ani střídající Baroš

PAŘÍŽ

Fotbalisté Lyonu opět zaváhali a v sobotním utkání 18. kola francouzské ligy doma jen remizovali s Nice 0:0. Kýžený gól jim nepomohl vstřelit ani český útočník Milan Baroš, který se na trávníku objevil od 64. minuty, avšak během svého pobytu na hřišti se nedokázal dostat do žádné vážnější šance. Tlak Lyonu navíc s přibývajícím časem stále víc uvadal.

Článek

Baroš se opět prosazuje do sestavy, ale jeho tým zároveň začíná tápat. Ještě nedávno suverénní Lyon totiž v posledních třech kolech po Barošově návratu jen jednou vyhrál a jednou remizoval. Přesto vede tabulku s pětibodovým náskokem před Nancy.

V Monaku se na hřišti objevil i Barošův kolega z reprezentačního útoku Jan Koller. Celý zápas proti Lensu se bil uprostřed tříčlenného útoku a měl za úkol především vyhrávat hlavičkové souboje. Po jednom takovém v 38. minutě zřejmě prodloužil centr z levé strany na volného Modestu, který hlavou zavěsil. Kvůli Kollerově teči ale rozhodčí pro ofsajd gól neuznali.

Monako to ale mrzet nakonec nemuselo, protože se krátce po změně stran trefil mladý křídelní útočník Jérémy Menez. Dvacetiletý hráč navíc v 83. minutě skóroval i podruhé, a zajistil tak svému týmu posun na osmou příčku tabulky.

Elmander potvrdil vynikající střeleckou formu

Švédský útočník Johan Elmander dvěma góly zajistil fotbalistům Toulouse výhru 2:1 na hřišti Paris St. Germain. Vysoký kanonýr se střelecky prosadil šestkrát v posledních třech ligových utkáních a celkově podesáté v této sezóně. Skvělá forma posledních dnů jej vynesla na druhé místo v tabulce střelců.

Za domácí snižoval až v nastaveném čase portugalský kanonýr Pauleta úspěšně proměněným pokutovým kopem. Pařížskému celku tak nadále patří nelichotivá 17. příčka ligové tabulky, hosté se alespoň dočasně posunuli na deváté místo.

Dnes se hraje ještě dalších šest zápasů.

Ligue 1 - 18. kolo:
Paris St. Germain - Toulouse 1:2 (90+1. Pauleta z pen. - 41. a 49. Elmander), Lyon - Nice 0:0, Le Mans - Lorient 0:0, Lille - St. Etienne 3:0 (20. Lichtsteiner, 32. Plestan, 50. Cabaye), Mety - Sochaux 1:2 (87. Pjanič z pen. - 12. Erding, 83. Dalmat), Monako - Lens 2:0 (53. a 83. Menez), Rennes - Caen 1:2 (89. Pagis z pen. - 62. Deroin z pen., 79. Eluchans), Valenciennes - Auxerre 3:0 (12. Savidan z pen., 30. Chelle, 79. Audel).

Reklama

Související témata: