Hlavní obsah

Slovák Šebo zařídil výhru Valenciennes nad druhým Bordeaux

PAŘÍŽ

Fotbalisté Nancy ztrácejí už jen tři body na druhou příčku ve francouzské lize, když v samotném závěru sobotního utkání vybojovali výhru 2:1 nad posledními Metami. Domácí plnili roli favorita po šťastné trefě Hadžiho, ale čtyři minuty před koncem je vyrovnávací brankou zaskočil Bessat. Nancy dokázalo rychle odpovědět a Zerka hlavou po standardní situaci rozhodl. Druhé Bordeaux překvapivě podlehlo ve Valenciennes 1:3, poté co jej srazil vítězný gól Slováka Filipa Šeba z 64. minuty.

Článek

Čtyřiadvacetiletý slovenský útočník, který ve Francii hostuje z Glasgow Rangers, začal být vidět až po poločase. V 57. minutě byl za skluz na něj odměněn žlutou kartou Jurietti, za dalších sedm minut už ale po centru pravého obránce Metera nedokázal zastavit Šeba v cestě za gólem nikdo.

Bordeaux už poté sílu na zvrat nenašlo a naopak inkasovalo i potřetí, což mu výrazně zkomplikovalo souboj o čelo tabulky. Vedoucí Lyon má nejen šestibodový náskok, ale i zápas k dobru, třetí Nancy se dotáhlo na body tři.

Monako se vrátilo opět ke hře na jediný hrot, kterou praktikovalo už před prodejem útočníka Jana Kollera, ale splakalo nad výdělkem. Na půdě průměrného Caen sice skoro hodinu vedlo, pak ale čtyřikrát inkasovalo a propadlo se za svého soupeře až na 13. místo.

Ligue 1 - 30. kolo:
Nancy - Mety 2:1 (51. Hadži, 88. Zerka - 86. Bessat), Auxerre - St. Etienne 1:3 (5. vlastní Benalouane - 63. Landrin, 70. Ilan, 80. Feindouno), Caen - Monako 4:1 (61. Hengbart, 76. Sorbon, 85. z pen. Goufran, 90+3. Džemáa - 6. Lo Sambou), Marseille - Sochaux 0:1 (3. Ndaw), Nice - Lorient 1:2 (51. Koné - 10. Vahirua, 71. Safi), Štrasburk - Lille 0:1 (83. Mavuba), Toulouse - Le Mans 1:1 (63. Gignac - 28. Yebda), Valenciennes - Bordeaux 3:1 (10. Roudet, 64. Šebo, 77. Savidan - 14. Wendel).

Reklama

Související témata: