Hlavní obsah

Plašil přestoupil do Bordeaux a znovu si zahraje Ligu mistrů

BORDEAUX

Český fotbalový reprezentant Jaroslav Plašil se stal posilou francouzského mistra Girondins Bordeaux. Zatímco v uplynulé sezóně bojoval s Pamplonou o záchranu ve španělské lize, nyní se může těšit na zápasy v Lize mistrů. Bordeaux by mělo za šestadvacetiletého záložníka podle deníku L'Équipe zaplatit odstupné tři milióny eur (zhruba 78 miliónů korun). Plašil se ve čtvrtek klubu upsal na čtyři roky.

Článek

Bordeaux by mělo za šestadvacetiletého záložníka podle deníku L'Équipe zaplatit odstupné tři miliony eur (zhruba 78 miliónů korun). Plašil se ve čtvrtek klubu upsal na čtyři roky. O podpisu smlouvy informoval hráčův agent Pavel Paska. Přestup potvrdil i francouzský klub na svém webu.

Plašil se vrací do Francie, přestože měl v Pamploně smlouvu ještě na dva roky. Do Španělska přestoupil předloni z Monaka, kde předtím působil už od roku 1999 a před pěti lety se s ním probojoval do finále Ligy mistrů.

"Ve Španělsku jsem neměl problémy a mohl jsem tam zůstat. Jen jsem chtěl do týmu, kde bych si mohl zahrát Ligu mistrů a bojovat o ligový titul. A s Bordeaux je to myslím více než možné," uvedl Plašil v rozhovoru pro oficiální stránky klubu. "Bordeaux mě poprvé kontaktovalo tak před deseti dny. Pak to šlo všechno velmi rychle. Jsem rád, že jsem přišel právě sem. Bordeaux je velmi dobrý klub," řekl.

O hráče s 47 reprezentačními starty měly po minulé sezoně zájem také Marseille, které trénuje bývalý Plašilův kouč z Monaka Didier Deschamps, a také německý Stuttgart. Nakonec uspělo Bordeaux, které se letos po deseti letech vrátilo na francouzský trůn. V kádru by měl nahradit brazilského záložníka Fernanda, jenž chce klub opustit.

O své roli v týmu nemluvil

Plašilovým koučem v Bordeaux, kde působil v letech 2005-2007 Vladimír Šmicer, bude slavný francouzský internacionál Laurent Blanc, mistr světa a Evropy. S trenérem Blancem prý zatím o své roli v týmu nemluvil. "Ne, ne. Jen krátce jsme si volali o tom, jak se na přestup tvářím. Na debaty teď budeme mít více času," uvedl Plašil.

Prý si ani nevolal se Šmicrem, aby se s ním poradil při rozhodování. "Nekontaktoval jsem ho, ale vybavil jsem si, jak o klubu hezky mluvil. Sám jsem pak viděl několik zápasů z minulé sezony. Bordeaux hraje pohledný fotbal, což se mi líbí. Snad k tomu přispěju i já," dodal.

Český záložník španělskou ligu opouští po dvou sezónách s bilancí 66 zápasů a osmi gólů. Ve francouzské nejvyšší soutěži dosud odehrál 117 utkání a skóroval pětkrát.

Reklama