Hlavní obsah

Lyon porazil Toulouse 2:1 a vrátil se do čela francouzské ligy

PAŘÍŽ

Fotbalisté Lyonu porazili na svém hřišti Toulouse 2:1 a minimálně do nedělního zápasu Bordeaux se posunuli do čela tabulky francouzské ligy. Domácí sice od 11. minuty prohrávali, ale v druhém poločase otočili vývoj utkání.

Foto: Laurent Cipriani, ČTK/AP

Radost fotbalistů Lyonu

Článek

Krátce po přestávce nejdřív vyrovnal mladý útočník Tafer a v 70. minutě vstřelil vítězný gól nejlepší střelec třetího celku z minulé sezóny Gomis. Lyon zůstává i po čtvrtém zápase před vlastním publikem stoprocentní.

Fotbalisté Olympique Marseille dnes poprvé v lize prohráli. V 7. kole nestačili na Valenciennes, na jehož hřišti podlehli 2:3. Marseille tak nevyšla generálka na Real Madrid, s nímž se utká ve středečním utkání Ligy mistrů.

Hosté sice v první půli dvakrát vedli, domácí však dokázali pokaždé rychle vyrovnat. Rozhodující gól vstřelil sedm minut před koncem brazilský obránce domácího mužstva Rafael.

Poprvé se v dresu Marseille trefil španělský útočník Morientes, pátou ligovou branku zaznamenal momentálně nejlepší střelec soutěže Senegalec Niang.

Ligue 1 - 7. kolo:
Auxerre - Grenoble 2:0 (64. Pedretti, 84. Hengbart), Lorient - Paris St. Germain 1:1 (40. Mvuemba - 45. Hoarau), Monako - St. Etienne 1:2 (56. Puygrenier - 3. Sanogo, 90. Bergessio), Montpellier - Boulogne-sur-Mer 1:0 (79. Dzodič), Nancy - Sochaux 2:1 (2. z pen. a 39. Hadži - 81. Martin), Valenciennes - Marseille 3:2 (21. Biševac, 29. Ducourtioux, 83. Rafael - 13. Morientes, 22. Niang), Lyon - Toulouse 2:1 (52. Tafer, 70. Gomis - 11. Sissoko).

Reklama

Související témata: