Hlavní obsah

Tak rychlý postup jsme nečekali, podivoval se Plašil z Bordeaux

BORDEAUX

Záložník Jaroslav Plašil zažívá v Bordeaux skvělé časy. Se svým klubem vévodí francouzské lize a daří se mu i v Lize mistrů. Naposledy uspěl se spoluhráči v úterním utkání na hřišti favorizovaného Bayernu Mnichov a po výhře 2:0 s předstihem oslavil postup do osmifinále.

Foto: Olivier Pon, Reuters

Jaroslav Plašil v dresu Bordeaux povzbuzuje spoluhráče.

Článek

Plašil před začátkem soutěže rozhodně nečekal, že Bordeaux v konkurenci Bayernu a Juventusu Turín už po čtyřech utkáních postoupí do osmifinále. "Určitě bych tomu nevěřil, protože ty dva týmy jsou jedny z nejlepších v Evropě. Pro Bordeaux je to velký úspěch," pochvaloval si Plašil.

Francouzský šampión zahájil skupinu cennou remízou 1:1 v Turíně, o kterou se gólem zasloužil právě Plašil, a pak už neztratil ani bod. "Hodně nám pomohla hned úvodní remíza na Juventusu, kde byl ten výkon hlavně v první půli velmi dobrý. Těch zápasů na postup bylo šest, my jsme to zvládli už po těch čtyřech. Ale tím to nekončí, ještě zbývají dva zápasy. Když už jsme vybojovali ten postup, chceme skončit co nejlépe a postoupit z prvního místa," uvedl český reprezentant.

Na půdě Bayernu předvedl jeho tým soustředěný výkon a domácí nepustil k mnoha šancím. "Ten zápas byl strašně těžký, odehráli jsme to především výborně takticky. Všichni hráči do toho dali maximum. Díky jedné standardce jsme se ujali vedení, pak Bayern neproměnil nějaké šance, které měl, a my jsme v závěru přidali druhý gól," řekl Plašil.

Bordeaux mělo v některých chvílích štěstí

Připustil, že Bordeaux mělo v některých chvílích štěstí. Hlavně za stavu 0:0 si hosté oddychli, že sudí Pedro Proenca nepostřehl ruku Michaela Cianiho ve vápně. "Takovéhle situace bývají dvě, tři v zápase. Nám se to samé stalo v lize proti Monaku, kdy soupeř zahrál rukou a rozhodčí to nepískl. Záleží na průběhu, jestli to pískne. My měli to štěstí, že nepískl," podotkl Plašil k situaci z prvního poločasu.

Kam až může Bordeaux v soutěži dojít, nechtěl český záložník předjímat. "Takhle dopředu se to nedá odhadnout. Těžko říct, kdo postoupí, navíc člověk si v osmifinále těžko může vybírat soupeře. Dostat se do osmifinále je pro Bordeaux skvělý úspěch a každopádně nám předchozí výsledky zvedly sebevědomí. Doufám, že těch týmů z Francie, co postoupí, bude víc."

V Bordeaux prožívá výborný podzim, neboť francouzský mistr vede také domácí soutěž. "Máme super tým, všichni kluci táhneme za jeden provaz a stojíme při sobě. Hlavně zvládáme ty velké a důležité zápasy. Máme danou taktiku a všichni hráči vědí, jak k tomu přistoupit. Hrajeme hodně disciplinovaně, každý odevzdává na hřišti maximum," pochvaloval si Plašil.

Nedávný neúspěch ve světové kvalifikaci s českou reprezentací ho ale stále nepřebolel. "To se nedá s klubem srovnávat, to je úplně něco jiného. To mě bude ještě dlouho mrzet, protože na ten postup určitě bylo," dodal Plašil.

Reklama

Související témata: