Hlavní obsah

Svěrkoš se z Atén vrací do Sochaux, ale budoucnost má nejistou

BOHUMÍN

Fotbalový útočník Václav Svěrkoš se z hostování v Panioniosu Atény vrací minimálně na začátek letní přípravy zpátky do Sochaux. Jeho setrvání ve francouzském klubu je však krajně nejisté a sedmadvacetiletý někdejší reprezentant nevylučuje další změnu adresy.

Foto: Petr Horník, Právo

Václav Svěrkoš

Článek

Bývalý ostravský kanonýr má před sebou zase nejisté léto, kdy zřejmě bude muset řešit svou budoucnost. V Sochaux má ještě na jeden rok smlouvu, ale vzhledem k tomu, že klub s ním v uplynulé sezóně přestal počítat, možná poputuje na další angažmá.

"Jediné jisté je, že se na začátek přípravy vracím 27. června do Sochaux. Sám pořádně nevím, jaké se mnou mají plány. Jednou jsem sice mluvil se sportovním ředitelem, ale to bylo ještě před odchodem trenéra, který se mezitím dohodl na smlouvě v Bordeaux," řekl ve čtvrtek novinářům Svěrkoš u příležitosti žákovského turnaje Chachar Cup v Bohumíně, jehož je garantem.

Právě u odcházejícího kouče Francise Gillota se autor tří reprezentačních gólů netěšil v minulé sezoně velké důvěře. Místo vysedávání na lavičce si proto Svěrkoš v lednu plácl s Panioniosem Atény, v jehož dresu vstřelil jednu branku.

"Něco jsem tam odehrál, ale mohlo toho být určitě více. Z fotbalového hlediska to mohlo být lepší. Ale s rodinou jsme tam byli moc spokojeni a líbilo se nám tam. Klidně bych si uměl představit, že bych v Řecku zůstal, ale bude záležet na Sochaux," uvedl bývalý hráč Mönchengladbachu, Austrie Vídeň a Herthy Berlín.

Zájem o jeho služby by měl i Panionios, jenže klub byl po sezoně přeřazen kvůli dluhům do druhé ligy i přes úspěšně odvolání není jasné, jestli nejvyšší soutěž bude hrát.

"Do třicátého června musí mít od všech hráčů podepsanou bezdlužnost, což budou dávat dohromady asi horko těžko. Vůči hráčům mají nějaké resty. Chtěli by, abych zůstal, ale ani oni sami teď asi nevědí, co bude," řekl Svěrkoš.

Účastník mistrovství Evropy 2008 by však o nabídky nouzi mít neměl. I během krátkého jarního působení v Řecku si vysloužil slušné renomé a ještě před koncem soutěže probleskoval zájem některých silnějších klubů. Svěrkošova řecká mise může pokračovat. "Vůbec bych se tomu nebránil, v Řecku se mi hodně líbilo," dodal.

Reklama

Související témata: