Hlavní obsah

Brückner: Nebylo to jednoduché, ale zvládli jsme to

PRAHA

Spokojený byl po vítězném utkání proti Irsku trenér české fotbalové reprezentace Karel Brückner. Jeho svěřenci udělali výhrou důležitý krok směrem k účasti na ME příští rok. „Chtěl bych poděkovat hráčům za výkon. Nebylo to v nepříjemné atmosféře a bez Kollera jednoduché, ale zvládli jsme to. Dobrá práce, dobrý výkon, dobrý výsledek,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci Brückner.

Článek

Domácí v Praze zahájili velkou ofenzívou, která postupem času uvadla. To už ale Češi po trefě Jankulovského vedli. „V první půli to bylo lepší, hrát v tak ostrém tempu nejde celý zápas. Připomínalo mi to barážové utkání proti Norsku,“ zhodnotil duel trenér, jenž nechtěl srovnávat výkon s tím sobotním v San Marinu. „Bylo to specifické utkání, tyto zápasy nejdou srovnávat. Věřil jsem, že vrchol zvládneme,“ dodal Brückner.

Kouč nechtěl zhodnotit šance svého výběru na postup, přestože k jistotě chybí jediná výhra. „Platí, že máme vše ve svých rukou,“ utrousil jen. S blížící se koncem zápasu přibývalo na hřišti nervozity, čemuž přispěl i nepřesný řecký rozhodčí Vassaras. „Vyloučení bylo spíš nešťastné. Desítky až dvacítky odpískaných faulů tam ani nebyly, bylo to korektní utkání,“ chválil soupeře Brückner, jehož překvapila i žlutá karta pro střelce branky.

Jankulovski tak bude, stejně jako Polák, chybět v další utkání kvalifikace v Německu. „Bylo to podivné. Výklad rozhodčího byl velice široký.“ Z absence obránce italského AC Milán trenér drama nedělá. „Dobře víte, jak se psalo o žluté kartě Kollera. A nebylo to tak velké neštěstí. Máme více variant na obsazení i styl hry. Poradíme si s tím,“ věří Brückner.

Zkušený lodivod se několikrát v průběhu utkání rozčílil na své svěřence a hlasitě jim u postranní čáry domlouval. „Byly to detaily. Předvedli jsme jakási gesta jako odevzdání míče, ze kterého jsme pak dostali málem gól. To mi tam vadilo. Ale nebylo to ani úplně o fotbalových věcech,“ popsal svoje emoce během zápasu reprezentační kouč.

Reklama

Související témata: