Hlavní obsah

Scolari nesmí vést Portugalce ve čtyřech zápasech a zaplatí

NYON

Trenér portugalské fotbalové reprezentace Luiz Filipe Scolari dostal od evropské asociace UEFA trest zastavení činnosti na čtyři zápasy evropské kvalifikace za napadení srbského hráče Ivici Dragutinoviče těsně po utkání evropské kvalifikace. Temperamentní Brazilec navíc z rozhodnutí disciplinární komise zaplatí pokutu 12 120 eur.

Článek

Trestu neušel ani srbský fotbalista, který dostal za nesportovní chování distanc ve dvou kvalifikačních utkáních.

K incidentu došlo před týdnem krátce po středečním nerozhodném duelu (1:1) v Lisabonu. V jeho závěru Portugalci přišli o vítězství a brazilský kouč pak neudržel po závěrečném hvizdu emoce na uzdě. Zapojil se do šarvátky, kterou vyvolali slovní výměnou domácí Ricardo Quaresma a Dragutinovič, a vyrukoval na srbského hráče pěstí. Brazilec se pak hájil, že nedošlo k žádnému kontaktu. Fotbalista, který následně dostal ještě červenou kartu za pokusy o odplaty, naproti tomu tvrdil, že jej Scolariho pěst zasáhla.

Verdikt UEFA připraví Scolariho o říjnové kvalifikační zápasy v Ázerbájdžánu a Kazachstánu a listopadové doma proti Arménii a Finsku. Dragutinovič bude chybět Srbům proti Arménii a Ázerbájdžánu.

Reklama

Související témata: