Hlavní obsah

Brückner: Proti Slovensku to bude těžší utkání než to první

PRAHA

Zatímco jiné týmy mají starosti s postupem na evropský šampionát, nebo už o možnost postupu dávno přišly, český kouč Karel Brückner může se svým realizačním týmem před zbývajícími dvěma kvalifikačními zápasy řešit již organizační věci, jako například, kde se tým ubytuje. „Je to odlišné než při poslední kvalifikaci, kdy jsme si našli ubytování až jako jedni z posledních, teď je to naštěstí opačně,“ těší trenéra Brücknera.

Článek

Trenér Brückner využil příležitosti prezentace nových reprezentačních dresů, aby pronesl pár slov k národnímu týmu před předposledním utkáním kvalifikace proti Slovensku. Jak je ovšem jeho zvykem, o rozestavení, taktice a ani o systému hry se novináři nedozvěděli nic.

„Velké problémy máme jen s Polákem. Jedná se o svalové zranění, které v posledních dnech eskalovalo. Polák je raněn, zatím není fit,“ řekl k případné alternativě ve středové lajně Brückner. Kouč vzápětí dodal, že nikoho už do národního týmu nominovat nebude, i když byla donominace jednoho hráče možná.

Fotbalisté jednohlasně odsuzují názor, že by sobotní duel proti Slovensku měl být v duchu testu a přípravy. Naopak, uvědomují si sílu soupeře a fakt, že nám Slováci budou chtít vrátit loňskou zářijovou porážku z Tehelného pole 0:3.

„S týmem budeme utkání soupeře ještě sledovat na videu. Čekají nás teoretické a taktické tréninky. Myslím si, že to bude těžší utkání než to předchozí. Mají tam teď typologicky jiné hráče, hlavně rychlejší ve středu pole,“ řekl na závěr český kouč.

Reklama

Související témata: