Hlavní obsah

Brücknera potěšil výsledek i předvedená hra

BRATISLAVA

Maximálně spokojený byl po jasném vítězství na Slovensku trenér české fotbalové reprezentace Karel Brückner. Jeho svěřenci ve středu po famózním výkonu smetli sebevědomého soupeře 3:0 a udělali další krok k postupu na mistrovství Evropy 2008. "Jsme ale teprve na začátku, zajíci se budou počítat po honu," krotil euforii na pozápasové tiskové konferenci kouč.

Článek

Jeho svěřenci byli v Bratislavě od úvodního hvizdu jasně lepší a po gólu Sionka rychle vedli. "Samozřejmě se mi bude hovořit lépe než kolegovi Galisovi," řekl novinářům jako obvykle dobře naložený Brückner. "Nám zápas vyšel, jsem spokojený s výsledkem i s předvedenou hrou," pochvaloval si výkon národního celku. "Soupeři musím poděkovat za korektní hru a sportovní prostředí," dodal.

Češi na rozdíl od sobotního vydřeného vítězství v Teplicích nad Walesem zápasu dominovali, pohotově kombinovali a dokázali proměnit nabídnuté šance. "Byl to pro nás důležitý dvojzápas, po mistrovství světa budujeme nové mužstvo. Šest bodů je hodně potěšitelných i hodně slibujících. Jak jsem říkal, naše výkony ještě půjdou nahoru," varuje další soupeře šestašedesátiletý lodivod.

Slovensko v sobotu smetlo Kypr po ofenzivním festivalu 6:1 a obavy z útočné síly soupeře přiměly Karla Brücknera k rozestavení 4-5-1 kdy byl na hrotu osamocený Jan Koller, kterého ze zálohy doplňoval Libor Sionko. "Tohle je jedno z našich základních rozestavení. Když nemáme Baroše, tak hrajeme takhle. Máme kvalitu do ofenzívy. Sionka jste viděli, dále máme Rosického, Poláka a další. Útočná síla byla demonstrována jasně."

Sionka v takovéhle formě zná

Mužem zápasu byl Libor Sionko, který se v úvodních 21 minutách dvakrát trefil a srazil sebevědomého soupeře na kolena. Pro trenéra ale vynikající výkon nebyl překvapením. "Takhle jsem ho už viděl hrát - v jednadvacítce," nezaskočil Brücknera famózní výkon útočníka skotského Glasgow Rangers. "Libor měl smůlu, že ve Spartě narazil na Karla Poborského, přes kterého se nedostal do základu ani v reprezentaci," popsal trenér strnitější cestu Sionka do národního výběru.

Sionko nejen vstřelil dva góly, ale motal neustále soupeři hlavu a připravil i třetí zásah po Kollera. Při tomto gólu Češi sehráli perfektně nacvičený signál z přímého kopu. "Ten jsme hráli ještě v druhé lize s Olomoucí, je starý dvacet pět let. Tak mám asi asistenci, no," žertoval Karel Brückner. "Samozřejmě je to zásluha hráčů, že se odhodlali ho zrealizovat. Není důležité ho vymyslet, ale provést na hřišti," vysvětlil reprezentační kouč.

Úvod kvalifikace českému národnímu celku vyšel, má na svém kontě maximální možný počet bodů - 6. Přesto je Karel Brückner v prognózách stále opatrný. "Vše zatím hodnotím jako začátek, zajíci se budou počítat po honu. V euforii nejsem, bude to ještě hodně těžké, složité. Odvedli jsme ale dobrou práci," znovu na dálku poděkoval svým svěřencům.

Reklama

Související témata: