Hlavní obsah

Baroš: Bylo by fantastické zopakovat Portugalsko

Sezónu zakončil ziskem dvou klubových trofejí, nyní vyhlíží Milan Baroš úspěch s reprezentací. Na nadcházejícím mistrovství Evropy by Češi rádi stejně jako před čtyřmi roky proklouzli mezi nejlepší čtyři celky na kontinentu, Baroš byl navíc s pěti góly nejlepším střelcem šampionátu. „Pokud by byl turnaj lepší než před čtyřmi lety, bylo by to fantastické,“ řekl novinářům Baroš.

Článek

S Portsmouthem jste vyhrál anglický FA Cup. Jak si jej ceníte?

Ještě jsem ho nevyhrál, určitě je to pro mě obrovský úspěch. Měli jsme dobrou sezónu, zasloužili jsme si vyhrát. Mezi trofejemi ale nedělám rozdíly, až na výhru v Lize mistrů. Ta je top.

Ligovou soutěž vyhrál i francouzský Lyon, kde jste působil na podzim...

Fotbal hrajeme pro trofeje. Po skončení kariéry každá něco připomíná. S Lyonem jsem ligu už vyhrál loni, svůj podíl mám i letos. Dal jsem tři góly, které znamenaly sedm bodů. A Lyon vyhrál o dva.

Čeká vás mistrovství Evropy. Jak se na něj těšíte?

Je to vrchol pro každého, maximálně sledovaný turnaj. Společně s mistrovstvím světa nejvíc, co můžete s nároďákem zažít.

Bude česká reprezentace stejně úspěšná jako na minulém ME?

Záleží na tom, jestli postoupíme ze skupiny. To je první cíl. Bylo by zbytečné říkat, že jedeme Euro vyhrát. Víme, že kvalitu i sílu máme. Ale nejdřív musíme postoupit ze skupiny.

Cítíte vy osobně formu?

Těžko se dá dopředu říct, že dám čtyři nebo pět gólů. Takové prohlášení jsem nikdy nedával a nikdy tak dělat nebudu. Budu se snažit co nejlíp nachystat a být pro tým platný. Kdyby se mi povedlo to samé co v Portugalsku, bylo by to fantastické.

Jaký je rozdíl mezi Milanem Barošem z Portugalska 2004 a tím současným?

Mám víc zkušeností. Tehdy mi bylo dvaadvacet let, roky se zastavit nedají. Vím, co mě čeká, už jsem si podobný turnaj prožil.

Jaké máte plány pro novou sezónu?

K tomu nemůžu zatím nic říct, uvidíme. Teď myslím jen na Euro a to je podstatné.

Mohou vám dobré výkony na šampionátu pomoct k dobrému angažmá?

Určitě, to je stoprocentní.

Reklama

Související témata: