Hlavní obsah

Oživlé sochy na Karlově mostě podtrhly perný den reprezentantů

Praha

Stihnout musejí všechno. Únorový termín je jediný, který mají účastníci EURO 2012 během fotbalového jara k dispozici. Další přípravné zápasy mohou sehrát až těsně před odjezdem na šampionát. Také česká reprezentace tedy má před středečním zápasem v Irsku napilno. Hráči museli v pondělí zvládnout nejen sraz, trénink na Dukle a vyhlášení Fotbalisty roku, ale také řadu prezentací s partnery a mediálních aktivit.

Foto: Petr Horník, Právo

Fotbalisté Václav Pilař (vlevo) a Tomáš Pekhart v nových dresech reprezentace

Článek
Fotogalerie

Nápad to byl originální a turisté na Karlově mostě nevěděli, co fotit dřív. Jestli Hradčany, Vltavu nebo oživlé sochy, které se v pondělí dopoledne na červených podstavcích v sousedství kamenných svatých objevily... Firma Puma představila nové dresy pro fotbalovou reprezentaci přímo na nejmalebnějším pražském mostě.

Kromě figurantů si zapózovali také hráči Václav Pilař s Tomášem Pekhartem, kteří poblíž svaté Luitgardy vytvořili originální sousoší. „Hodně si nás fotili a pár autogramů jsme hlavně japonským turistům rozdali," usmíval se Pekhart. „Příjemná zkušenost, nové dresy jsou fajn," dodával Pilař.

Dojde někdy také na zelené dresy?

Červenou verzi trikotů pro EURO 2012 nároďák pokřtil již v úspěšné baráži s Černou Horou, bílý dres předvedl právě Pilař až nyní. Přitom moc nescházelo, aby se reprezentanti oblékli třeba do zelené!

„Zvažovala se i možnost zvolit nějakou netradiční barvu. To bychom však jednu z tradičních kombinací museli zrušit. Zatím jsme k tomu nenašli odvahu, je to téma do budoucna," vylíčil manažer Vladimír Šmicer, který se na výběru nových modelů podílel spolu s trenérem Bílkem i hráči.

Jen počasí mohlo být o něco teplejší. „Od našeho tradičního partnera to byl výborný nápad. Jediným otazníkem je, zda kluci nebudou do dvou dnů na marodce," ocenil modely-otužilce Miroslav Pelta, šéf fotbalové asociace.

Hráči už jsou zase jako ze škatulky

Reprezentanti už zase mají v pořádku také obleky. Ty původní roztrhali při bouřlivém návratu z Černé Hory a nové si museli uhradit ze svého. „Jsme rádi, že kluci postoupili. S trochou nadsázky od té doby tvrdím, že naše obleky ještě nikdy nešly tak na dračku, jako v letadle z Černé Hory," usmála se Anna Motlíková, ředitelka firmy Steilman.

Zatímco obránce Michal Kadlec vyzkoušel nový oblek již v neděli po boku přítelkyně Nicole, další doplnili výbavu během pondělí v hotelu Praha. V této kolekci reprezentace odcestuje na červnové mistrovství Evropy.

Čech, Baroš i Gebre Selassie mezi legendami

Hráči museli stihnout také řadu mediálních aktivit. Už v neděli vyrazil jako první před televizní kamery Theodor Gebre Selassie. Za ním totiž dorazil přímo do Liberce televizní reportér z USA, který připravuje dokument s vybranými hráči účastníků Eura. V něm se Theo objeví po boku takových hvězd, jako jsou Andrej Ševčenko, Giovanni Trapattoni či Oliver Bierhoff.

V pondělí dopoledne přímo v hotelu Praha převzal štafetu Petr Čech, jenž předtáčel rozhovor pro Českou televizi a poté byl v dalším improvizovaném studiu stejně jako Milan Baroš hostem štábu UEFA, který natáčel pro potřeby šampionátu obsáhlé rozhovory se zkušenými účastníky minulých turnajů.

Před kamery museli hned po ránu i Petr Jiráček a znovu i Gebre Selassie, kteří natáčeli spoty pro potřeby T-Mobile v pražském sídle společnosti. V tomto případě šlo o video, které bude využíváno pro vnitřní potřeby telefonního operátora. Ten organizoval také fotografování pro hráčské karty, kterého se zúčastnila odpoledne na hotelu řada dalších hráčů.

Reklama

Související témata: