Hlavní obsah

Šovkovskij musí s ramenem na operaci, na Euru určitě nebude

Kyjev

Zkušený brankář ukrajinské fotbalové reprezentace Olexandr Šovkovskij musí s ramenem na operaci a domácí mistrovství Evropy určitě nestihne. Rozhodnutí lékařů o nutném zákroku vzalo spolupořadatelské zemi Eura zbytky naděje, že by mohl stihnout se do šampionátu uzdravit. Ukrajinci tak přišli i o třetího gólmana.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Michal Kadlec otevírá z penalty skóre přátelského utkání s Ukrajinou.

Článek

Sedmatřicetiletý Šovkovskij z Dynama Kyjev si poranil rameno před dvěma týdny v ligovém zápase s Volyní. Už tehdy bylo jasné, že gólman s 92 starty za národní tým s největší pravděpodobností o ME přijde. A absence se po operaci protáhne nejméně na tři měsíce.

"Místo přípravy na Euro půjdu s vazy na operaci a čeká mě dlouhá rehabilitace," uvedl Šovkovskij na stránce Dynama. Mistrovství Evropy začne 8. června a Ukrajina se v základní skupině utká s Anglií, Francií a Švédskem.

Od začátku roku už ukrajinská reprezentace přišla o kompletní trojici brankářů. Olexandr Rybka ze Šachtaru Doněck je v trestu po pozitivním testu na doping a Andrij Dikaň ze Spartaku Moskva začátkem dubna při srážce se soupeřem utrpěl několik zlomenin v obličeji a otřes mozku.

Reklama

Související témata: